Recepty
Ovesné vločky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Snídáte někdy ovesné vločky? Já je mám moc ráda. Samy o sobě sice mají nevýraznou chuť, ale to se dá lehce změnit. Navíc jsou ovesné vločky zdraví velmi prospěšné a budete mít díky nim energii celé dopoledne. Dám vám několik tipů, jak oživit své ovesné misky a uvidíte, že si je zamilujete! A prozradím vám tajemství, ne každá ovesná kaše musí být sladká. Ale o tom víc zase jindy! Dnes vám prozradím svou oblíbenou variaci. Jdeme na to!
Budete potřebovat (na 2 porce):
- 5 lžic ovesných vloček
- 150 ml mléka nebo vody
- hrst rozinek nebo třeba sušených švestek
- 1 banán nakrájený na kolečka
- sušený strouhaný kokos
- půl lžíce chia semínek
- oříšky dle chuti
- oříškové máslo dle chuti
- borůvky, jahůdky…
- rendlík
- lžíci a lžičku
- vařečku
Postup:
- Do rendlíku nalijte mléko a přidejte ovesné vločky a chia semínka.
- Přidejte banán nakrájený na kolečka a hrst rozinek. Zamíchejte.
- Zapněte sporák a na mírném plameni vařte 10-15 minut, občas promíchejte. Vločky nasáknou tekutinu a změknou, stejně jako sušené ovoce.
- Až bude všechna tekutina vstřebána, vypněte sporák a dejte na talíř.
- Posypejte strouhaným kokosem, přidejte lžíci oblíbeného oříškového másla, hrst nadrcených oříšků a třeba hrst borůvek a jahod.
Dobrou chuť!
_tip_