Recepty
Omeleta na zimní rána
Ahoj děti!
Víte, co se říká o snídani? Že snídaně je základ! A je to pravda pravdoucí – já se bez pořádné snídaně nikdy neobejdu. A proto jsem si pro vás připravil další zimní recept na vydatnou omeletu, díky které budete plní síly a energie na celý nadcházející den. Pojďme na to!
Na omeletu pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 6 plátků anglické slaniny
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 8 vajec
- 3 jarní cibulky nebo snítku pažitky
- hrst špenátu
- 100 g sýra Madeland 45%
- 150 g sýra Jihočeského sýra Eidam 30%
- sůl
- pepř
Postup:
- Nakrájejte slaninu na nudličky. Do pánve přidejte dvě lžíce másla a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu. Děrovanou lžící slaninu poté vyberte a dejte stranou.
- Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte.
- Sýry nastrouhejte nahrubo.
- Do mísy s vejci opatrně vmíchejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka nebo nadrobno nakrájenou pažitku, špenát, polovinu nastrouhaného sýra a opečenou slaninu.
- Do dříve použité pánve přidejte lžíci másla a na mírném ohni rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte po dně.
- Směs zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání posypte omeletu zbylým sýrem.
- Když je omeleta zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam do té doby, než se sýr na povrchu roztaví.
- Podávejte s chlebem a oblíbenou rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
Dobrou chuť!
_tip_