Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Nepečené kokosovo-kakaové hrudky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jak jste na tom s pečením? Já ho přímo zbožňuju! Už se nemůžu dočkat Vánoc a nemohla jsem to vydržet. Tak pro vás mám dneska na nepečené (čili jednoduché, hihi!) kokosové kuličky. Zkuste je ještě dnes!

Budete potřebovat: (vyjde asi na 15 hrudek)

  • 90 g kokosového cukru (nejzdravější varianta cukru! Pokud nemáte, použijte třtinový.)
  • 30 ml mandlového nebo kokosového mléka (nebo jiného rostlinného, hlavně pokud možno neslazeného)
  • 40 g kokosového oleje
  • 10 g neslazeného kakaa
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 80 g ovesných vloček
  • 85 g arašídového nebo třeba mandlového másla
  • špetku soli
  • 15 g strouhaného kokosu na posypání
  • plech vyložený pečicím papírem
  • rendlík
  • mísu
  • lžíci nebo naběračku na zmrzlinu

Postup:

  1. Do rendlíku dejte: kokosový cukr, mandlové mléko, kakao a kokosový olej. S pomocí dospělého přiveďte obsah rendlíku na mírném plameni pomalu k varu. Průběžně promíchávejte.
  2. Jakmile směs začne bublat, nechte ji vařit ještě minutu, pak odstavte z plamene a přidejte arašídové máslo, ovesné vločky, strouhaný kokos a špetku soli a důkladně promíchejte.
  3. Lžící nebo naběračkou na zmrzlinu nabírejte směs a kopečky klaďte na připravený plech vyložený pečicím papírem. Každou hrudku můžete ještě posypat strouhaným kokosem.
  4. Nechte vychladnout a ztuhnout – v lednici to půjde rychleji, ale dejte svým hrudkám aspoň půl hodiny.
  5. Pokud kuličky hned nesníte, vydrží v lednici 3 dny. Ale o tom pochybuji, jsou totiž vynikající!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka