Nejjednodušší tropická zmrzlina
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Váš zájem o recepty na domácí zmrzku je nevídaný! Z toho mám velkou radost a mám tu pro vás další zmrzlou dobrotu. Na domácích nanucích si pochutná celá rodina. Jejich výroba je snadná a zábavná, tak se do nich pusťte hned zítra!
Na tuhle zmrzku potřebujete jenom dvě přísady, to je paráda, viďte? Jen ananas a kokosové mléko. Kokosové mléko dodá zmrzlině krémovou konzistenci u příchuť. S tímhle nanukem si připadám jako pod palmou v karibiku!
Budete potřebovat:
- 5 hrnků nakrájených kousků ananasu (nejlepší je, když si ananas koupíte a kostičky z něj můžete zamrazit a vytáhnout kdykoli, kdy budete po téhle zmrzlině toužit. V ananasu z plechovky bývá zbytečně moc přidaného cukru, ananas je dost sladký sám o sobě.)
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- mixér
- tvořítka na nanuky
Postup:
Ananas i kokosové mléko dejte do mixéru. S pomocí dospělého mixujte tak dlouho, dokud je směs hladká a bez větších kousků ananasu. Nalijte do tvořítek na nanuky a zmrazte (aspoň 4 hodiny, nejlépe přes noc).
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka