Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Nejjednodušší čokoládové sušenky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dnes jsem si pro vás připravila recept na ty nejjednodušší sušenky. Jsou zdravé, čokoládové a zvládne je úplně každý!

Budete potřebovat:

  • tři zralé banány
  • 65 g neslazeného arašídového másla (hodí se to, které je jemné, hladké, bez kousků arašídů)
  • 50 g kvalitního kakaa
  • špetku soli
  • misku a mísu
  • vidličku
  • lžíci
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Oloupejte banány a rozmačkejte je vidličkou v misce tak, aby vznikla hladká směs bez hrudek. Tím, že použijete zralé banány, by to mělo jít samo.
  2. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  3. Ve velké míse důkladně promíchejte všechny ingredience: rozmačkané banány, arašídové máslo a kakao. Míchejte, dokud nevznikne hladká a jednotná směs.
  4. Nabírejte směs na lžičku a na pečicím papíře vytvářejte malé kopečky. Co lžička, to kopeček. Nechte mezi jednotlivými kousky dostatek místa, při pečení se trochu roztečou do šířky.
  5. Každý kousek posypejte špetičkou soli a dejte péct na 8–15 minut – sušenky průběžně kontrolujte. Hotové jsou ve chvíli, kdy se přestanou lesknout.
  6. Po vytažení z trouby nechejte alespoň 10 minut vychladnout, než je sundáte z plechu.

Tipy:

  • Pokud je vaše těsto stále příliš hrudkovité, promixujte směs chvíli v mixéru.
  • Pokud bude směs příliš tekutá, můžete použít víc kakaa, které vlhkost vsákne, nebo sušenky péct déle.
  • Nemusíte solit každou sušenku. Můžete přidat špetku soli do celé směsi.
  • Ve vzduchotěsné nádobě můžete sušenky v lednici uchovávat až 5 dní.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka