Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Dnes jsem si pro vás připravila recept na ty nejjednodušší sušenky. Jsou zdravé, čokoládové a zvládne je úplně každý!
Budete potřebovat:
- tři zralé banány
- 65 g neslazeného arašídového másla (hodí se to, které je jemné, hladké, bez kousků arašídů)
- 50 g kvalitního kakaa
- špetku soli
- misku a mísu
- vidličku
- lžíci
- plech vyložený pečicím papírem
Postup:
- Oloupejte banány a rozmačkejte je vidličkou v misce tak, aby vznikla hladká směs bez hrudek. Tím, že použijete zralé banány, by to mělo jít samo.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Ve velké míse důkladně promíchejte všechny ingredience: rozmačkané banány, arašídové máslo a kakao. Míchejte, dokud nevznikne hladká a jednotná směs.
- Nabírejte směs na lžičku a na pečicím papíře vytvářejte malé kopečky. Co lžička, to kopeček. Nechte mezi jednotlivými kousky dostatek místa, při pečení se trochu roztečou do šířky.
- Každý kousek posypejte špetičkou soli a dejte péct na 8–15 minut – sušenky průběžně kontrolujte. Hotové jsou ve chvíli, kdy se přestanou lesknout.
- Po vytažení z trouby nechejte alespoň 10 minut vychladnout, než je sundáte z plechu.
Tipy:
- Pokud je vaše těsto stále příliš hrudkovité, promixujte směs chvíli v mixéru.
- Pokud bude směs příliš tekutá, můžete použít víc kakaa, které vlhkost vsákne, nebo sušenky péct déle.
- Nemusíte solit každou sušenku. Můžete přidat špetku soli do celé směsi.
- Ve vzduchotěsné nádobě můžete sušenky v lednici uchovávat až 5 dní.
Dobrou chuť!
_tip_