Recepty

Nakládané ředkvičky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mám tu pro vás další recept! Začíná jaro a jaro patří ředkvičkám. Snad u každého receptu s ředkvičkami pěju ódy na jejich vlastnosti – jsou bohaté na vitamíny (například vitamín C, kyselinu listovou, vitamín K a další) i minerály. Působí protizánětlivě, zbavují organismus škodlivých látek a bacilů, jsou dobré na střeva, no prostě bájo! S ředkvičkami nešlápnete vedle!

Budete potřebovat:

  • dva svazky ředkviček
  • ½ hrnku jablečného octa
  • jednu lžíci krystalového cukru
  • 1–1,5 lžičky soli
  • jeden hrnek hodně teplé vody
  • zavařovací sklenici se šroubovacím víčkem
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Zbavte ředkvičky natí a pečlivě je omyjte.
  2. Nakrájejte ředkvičky na tenké plátky. Tak tenké, jak jen dokážete. Opatrně!
  3. Plátky ředkviček napěchujte do zavařovací sklenice.
  4. V hrnku, kterým jste odměřovali ocet, smíchejte jablečný ocet, sůl, cukr a teplou vodu. Míchejte, dokud se vše dokonale nerozpustí.
  5. Vzniklým nálevem přelijte ředkvičky v zavařovačce. Nechte sklenici otevřenou a nechte ředkvičky hodinu odpočívat.
  6. Po hodině zašroubujte víčko a skladujte v lednici. Vydrží tam až 3 týdny.
  7. Ředkvičky jsou skvělé na toustíku s avokádem, nebo třeba v ovesné kaši naslano.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka

  • Poslouchej Pigyho rádia také v mobilu a tabletu

    Pigy.cz

    Appka ti nabízí k výběru 4 rádia, která hrají nepřetržitě 24 hodin

    Sledovat můžeš také novinky kde najdeš pozvánky na akce s prasátkem Pigy, soutěže o ceny a další zajímavosti ze světa prasátka Pigy a jeho kamarádů.

    Stahuj appku pro iOS Stahuj appku pro Android