Recepty
Nakládané ředkvičky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Mám tu pro vás další recept! Začíná jaro a jaro patří ředkvičkám. Snad u každého receptu s ředkvičkami pěju ódy na jejich vlastnosti – jsou bohaté na vitamíny (například vitamín C, kyselinu listovou, vitamín K a další) i minerály. Působí protizánětlivě, zbavují organismus škodlivých látek a bacilů, jsou dobré na střeva, no prostě bájo! S ředkvičkami nešlápnete vedle!
Budete potřebovat:
- dva svazky ředkviček
- ½ hrnku jablečného octa
- jednu lžíci krystalového cukru
- 1–1,5 lžičky soli
- jeden hrnek hodně teplé vody
- zavařovací sklenici se šroubovacím víčkem
- prkénko a nůž
Postup:
- Zbavte ředkvičky natí a pečlivě je omyjte.
- Nakrájejte ředkvičky na tenké plátky. Tak tenké, jak jen dokážete. Opatrně!
- Plátky ředkviček napěchujte do zavařovací sklenice.
- V hrnku, kterým jste odměřovali ocet, smíchejte jablečný ocet, sůl, cukr a teplou vodu. Míchejte, dokud se vše dokonale nerozpustí.
- Vzniklým nálevem přelijte ředkvičky v zavařovačce. Nechte sklenici otevřenou a nechte ředkvičky hodinu odpočívat.
- Po hodině zašroubujte víčko a skladujte v lednici. Vydrží tam až 3 týdny.
- Ředkvičky jsou skvělé na toustíku s avokádem, nebo třeba v ovesné kaši naslano.
Dobrou chuť!
_tip_