Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Nadívané meruňky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mezi vším tím letním ovocem nesmíme zapomenout na meruňky! U nás se pěstují hojně, a proto nebývá problém je sehnat. Navíc jsem vymyslela skvělý receptík, díky kterému si meruňky zamilujete ještě víc!

Budete potřebovat:

  • 10 čerstvých meruněk
  • 200 g sýru ricotta
  • jeden bio citrón
  • med
  • dvě hrsti nadrcených vlašských ořechů
  • struhadlo
  • hluboký talíř
  • vidličku
  • lžičku
  • tácek
  • prkénko a nůž (nemusí být)

Postup:

  1. V hlubokém talíři vidličkou rozmačkejte ricottu společně s kůrou ostrouhanou z jednoho citronu. Citron po ostrouhání kůry k ricottě vymačkejte.
  2. Rozpulte meruňky na poloviny a vyndejte pecku. Většinou to jde lehce jen rukama, pokud chcete půlky úhlednější, můžete je rozkrojit na prkénku. Půlky vyrovnejte na tácek vedle sebe, slupkou dolů.
  3. Lžičkou nabírejte směs ricotty a v rukou z ní utvořte kuličku tak velkou, aby pasovala do otvoru po pecce. Do každé půlky umístěte jednu takovou ricottovou kuličku.
  4. Pokapejte medem, posypejte vlašskými ořechy a můžete podávat. Skvělá letní svačinka je na světě!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka