Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Mrkvové sušenky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mám pro vás další zdravou mňamku! Budeme péct sušenky z mrkve. Mrkev se k pečení běžně používá, protože je sladká. Je sladká přirozeně, sama od sebe, a proto není potřeba do těsta přidávat tolik cukru. Pigy mi s těmi sušenkami nejdříve moc nedůvěřoval, ale pak ochutnal a teď je chce pořád! Určitě vám budou taky chutnat!

Budete potřebovat:

  • přibližně 250 g mrkve
  • 200 g másla (vyndejte ho předem z ledničky, aby trochu povolilo a dobře se s ním pracovalo)
  • 50 g krupicového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 400 g polohrubé mouky
  • kelímek bílého jogurtu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • vál a váleček
  • plech a pečicí papír
  • pomoc dospělého

Postup:

K dnešnímu vaření budete určitě potřebovat pomoc někoho dospělého. Umyjte mrkve, dospělí je oškrábou (můžete sami, jestli zvládnete) a pak je nastrouhejte na stuhadle na jemno do mističky. Ale pozor na tlapky! Do další misky si nachystáme všechno, co potom s nastrouhanou mrkvičkou smícháme: mouku, krupicový cukr, máslo, prášek do pečiva a trochu jogurtu. Až je mrkev nastrouhaná, všechno smícháme dohromady a uděláme těsto. Až nám hezky drží pohromadě, dáme ho na hodinu odpočinout do ledničky.

Po vytažení těsta z ledničky vyválejte na válu těsto asi na půl centimetru. Aby se vám dobře válelo a těsto nepřilepovalo, poprašte váleček i vál hladkou moukou. Jakmile máte vyválené těsto, můžete začít vykrajovat! Vykrojené tvary skládejte na plech, který vyložte pečícím papírem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 15-20 minut.

Zatímco se sušenky pečou, připravte si směs, ve kterých se budou sušenky po vytažení obalovat. Tahle směs je z moučkového a vanilkového cukru. Sušenky se v téhle cukrové směsi obalují ještě horké. Pozor, ať se nespálíte! Samozřejmě ale můžete jíst sušenky jenom tak, bez cukrového obalu, nebo je můžete slepit dohromady nějakou marmeládou, třeba rybízovou nebo z lesního ovoce – to nechám na vás.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka     Více receptů