Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Mrkev pečená na másle a česneku

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jak už víte, vždycky se snažím vymýšlet recepty podle sezónní zeleniny, to je podle té, která zrovna přirozeně roste. Teď na jaře je to nejlepší, protože se příroda probouzí a zeleninka je pěkně čerstvá. Kachna Justýna mi ze své zahrádky přinesla první mrkve. A já vymyslela, co s ní! Kromě toho, že se do ní hned zakousnete.?

Budete potřebovat:

  • 0,5 kg mrkve
  • 2,5 lžic másla
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • čerstvou petrželovou nať (nemusí být)
  • plech vyložený pečicím papírem
  • prkénko a nůž
  • škrabku
  • vařečku
  • mísu
  • rendlík

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. S troubou a krájením pomáhá jako vždy někdo dospělý.
  2. Mrkve očistěte a umyjte. Komu to nestačí, může je i oškrábat ?
  3. Nakrájejte mrkve na kousky asi 4 cm velké. Pokud jsou mrkve hodně tlusté, špalíček ještě podélně přepulte. Nakrájenou mrkev dejte do mísy.
  4. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte na plátky.
  5. V rendlíku rozpusťte máslo a přihoďte plátky česneku. Za stálého míchání ho na mírném ohni opékejte asi 3 minuty, hlavně dávejte pozor, aby se nespálil.
  6. Vypněte sporák a do pánve vysypejte nakrájené mrkve. Dobře promíchejte a pak obsah pánve přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Rozprostřete po celé ploše plechu.
  7. Pečte asi 20-30 minut.
  8. Po vytažení z trouby dochuťte solí a pepřem, případně čerstvou petrželkou, a servírujte buď jen tak, nebo jako přílohu.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka