Recepty

Mrkev a žampiony pečené s tymiánem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dneska mám pro vás tip na skvělou přílohu, nebo rychlou večeři. A bude to slané, skvělé a jednoduché – upečeme si mrkev a žampiony. I když se vám to podle popisu možná nezdá, ručím za to, že si pošmáknete!

Budete potřebovat:

  • asi 4 větší mrkve
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • sůl a pepř
  • čerstvou petržel na posypání (nemusí být)
  • plech vyložený pečicím papírem
  • prkénko a nůž
  • mísu
  • škrabku

Postup:

  1. Dejte předehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Omyjte mrkve i žampiony a osušte.
  3. Mrkve oškrabejte.
  4. Nakrájejte mrkve – třeba na kolečka (silná tak půl centimetru). Hoďte do mísy.
  5. Nakrájenou mrkev zakápněte jednou lžící olivového oleje, přidejte tymián, posolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
  6. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut.
  7. Mezitím nakrájejte žampiony na silnější plátky – mohou být i silnější než plátky mrkve. Hoďte do stejné mísy, ve které byly mrkve.
  8. Zakápněte lžící olivového oleje a promíchejte.
  9. S pomocí dospělého vytáhněte plech s mrkví z trouby, lehce je na plechu promíchejte a přidejte žampiony.
  10. Vše vraťte do trouby na dalších 10–15 minut.
  11. Servírujte teplé, posypané například čerstvou petrželí.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka