Recepty
Mrkev a žampiony pečené s tymiánem
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Dneska mám pro vás tip na skvělou přílohu, nebo rychlou večeři. A bude to slané, skvělé a jednoduché – upečeme si mrkev a žampiony. I když se vám to podle popisu možná nezdá, ručím za to, že si pošmáknete!
Budete potřebovat:
- asi 4 větší mrkve
- 250 g žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř
- čerstvou petržel na posypání (nemusí být)
- plech vyložený pečicím papírem
- prkénko a nůž
- mísu
- škrabku
Postup:
- Dejte předehřát troubu na 200 stupňů.
- Omyjte mrkve i žampiony a osušte.
- Mrkve oškrabejte.
- Nakrájejte mrkve – třeba na kolečka (silná tak půl centimetru). Hoďte do mísy.
- Nakrájenou mrkev zakápněte jednou lžící olivového oleje, přidejte tymián, posolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
- Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut.
- Mezitím nakrájejte žampiony na silnější plátky – mohou být i silnější než plátky mrkve. Hoďte do stejné mísy, ve které byly mrkve.
- Zakápněte lžící olivového oleje a promíchejte.
- S pomocí dospělého vytáhněte plech s mrkví z trouby, lehce je na plechu promíchejte a přidejte žampiony.
- Vše vraťte do trouby na dalších 10–15 minut.
- Servírujte teplé, posypané například čerstvou petrželí.
Dobrou chuť!
_tip_