Recepty
Mňam! Vynikající sýrová omáčka
Ahoj děti!
Máte rády sýr? Mmm, já moc! I když nejsem žádná myš, ale veverka, na sýru si vždycky moc pochutnám! A obzvlášť na nějakém silnějším, jako je třeba niva nebo hermelín. Ochutnaly jste tyhle sýry někdy? Pokud vám chutnaly, mám pro vás dnes opravdový poklad! Uvaříme si jemnou omáčku k masu s Jihočeskou nivou. Tak jdeme na to!
Budete potřebovat:
- 1 balení Jihočeské Nivy 30%
- 200 g kuřecích prsních řízků
- 50 g másla
- 1 ks šalotky (cibule)
- 1–2 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 balení čerstvého rozmarýnu
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Nejdříve marinujeme maso – naložíme ho do olivového oleje s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
- Spolu s rodiči rozpálíme pánev na středním plameni a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
- Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce osmažíme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku.
- Jakmile vše začne zlátnout, přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
- Necháme nivu rozpustit, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
- Maso přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
- Teď už si jen pochutnáme na výborné sýrové omáčce.
_tip_
Partner mého speciálu: