Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Mňam! Vynikající sýrová omáčka

Ahoj děti!

Máte rády sýr? Mmm, já moc! I když nejsem žádná myš, ale veverka, na sýru si vždycky moc pochutnám! A obzvlášť na nějakém silnějším, jako je třeba niva nebo hermelín. Ochutnaly jste tyhle sýry někdy? Pokud vám chutnaly, mám pro vás dnes opravdový poklad! Uvaříme si jemnou omáčku k masu s Jihočeskou nivou. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • 1 balení Jihočeské Nivy 30%
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 50 g másla
  • 1 ks šalotky (cibule)
  • 1–2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Nejdříve marinujeme maso – naložíme ho do olivového oleje s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
  2. Spolu s rodiči rozpálíme pánev na středním plameni a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
  3. Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce osmažíme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku.
  4. Jakmile vše začne zlátnout, přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
  5. Necháme nivu rozpustit, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
  6. Maso přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
  7. Teď už si jen pochutnáme na výborné sýrové omáčce.

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka