Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Melounové caprese

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Píšete mi, že jsme tu dlouho neměli nic sladkého, mlsouni! Napadla mě jedna věc. Co pro jednou spojit sladké a slané? Já to teda úplně zbožňuju! No a znáte salát caprese – z rajčat, mozzarelly a bazalky? Já jsem si říkala, že tenhle starý recept trochu osvěžím… melounem a broskví. Co vy na to? Pojďte do toho se mnou, pochutnáte si!

Budete potřebovat:

  • 10 plátků melounu (nakrájejte je na malé trojúhelníčky nebo obdélníčky, ať jsou zhruba stejně velké jako plátky rajčat nebo mozzarelly)
  • asi 14 plátků rajčat
  • 10 plátků broskve
  • 1 mozzarellu nakrájenou na plátky
  • lístky čerstvé bazalky
  • lístky čerstvé máty
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • sůl a pepř
  • prkénko a nůž
  • zapékací mísu

Postup:

  1. Společně s dospělým nakrájejte všechny potřebné potraviny na plátky.
  2. Do mísy skládejte za sebe plátek po plátku: meloun, rajče, broskev, mozzarellu – a tak pořád dál, dokud nezaplníte mísu. Z plátků se tvoří takový jakoby had od vnějšího okraje mísy až do středu.
  3. Posypejte lístky bazalky a máty.
  4. Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.
  5. Osolte a opepřete. Nechte chvíli odležet v lednici a podávejte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka