Recepty
Melounové caprese
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Píšete mi, že jsme tu dlouho neměli nic sladkého, mlsouni! Napadla mě jedna věc. Co pro jednou spojit sladké a slané? Já to teda úplně zbožňuju! No a znáte salát caprese – z rajčat, mozzarelly a bazalky? Já jsem si říkala, že tenhle starý recept trochu osvěžím… melounem a broskví. Co vy na to? Pojďte do toho se mnou, pochutnáte si!
Budete potřebovat:
- 10 plátků melounu (nakrájejte je na malé trojúhelníčky nebo obdélníčky, ať jsou zhruba stejně velké jako plátky rajčat nebo mozzarelly)
- asi 14 plátků rajčat
- 10 plátků broskve
- 1 mozzarellu nakrájenou na plátky
- lístky čerstvé bazalky
- lístky čerstvé máty
- olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl a pepř
- prkénko a nůž
- zapékací mísu
Postup:
- Společně s dospělým nakrájejte všechny potřebné potraviny na plátky.
- Do mísy skládejte za sebe plátek po plátku: meloun, rajče, broskev, mozzarellu – a tak pořád dál, dokud nezaplníte mísu. Z plátků se tvoří takový jakoby had od vnějšího okraje mísy až do středu.
- Posypejte lístky bazalky a máty.
- Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Osolte a opepřete. Nechte chvíli odležet v lednici a podávejte.
Dobrou chuť!
_tip_