Recepty

Melounové caprese

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Píšete mi, že jsme tu dlouho neměli nic sladkého, mlsouni! Napadla mě jedna věc. Co pro jednou spojit sladké a slané? Já to teda úplně zbožňuju! No a znáte salát caprese – z rajčat, mozzarelly a bazalky? Já jsem si říkala, že tenhle starý recept trochu osvěžím… melounem a broskví. Co vy na to? Pojďte do toho se mnou, pochutnáte si!

Budete potřebovat:

  • 10 plátků melounu (nakrájejte je na malé trojúhelníčky nebo obdélníčky, ať jsou zhruba stejně velké jako plátky rajčat nebo mozzarelly)
  • asi 14 plátků rajčat
  • 10 plátků broskve
  • 1 mozzarellu nakrájenou na plátky
  • lístky čerstvé bazalky
  • lístky čerstvé máty
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • sůl a pepř
  • prkénko a nůž
  • zapékací mísu

Postup:

  1. Společně s dospělým nakrájejte všechny potřebné potraviny na plátky.
  2. Do mísy skládejte za sebe plátek po plátku: meloun, rajče, broskev, mozzarellu – a tak pořád dál, dokud nezaplníte mísu. Z plátků se tvoří takový jakoby had od vnějšího okraje mísy až do středu.
  3. Posypejte lístky bazalky a máty.
  4. Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.
  5. Osolte a opepřete. Nechte chvíli odležet v lednici a podávejte.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka