Melounová salsa
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Melouny, všude samé melouny! K létu prostě patří. Už v minulosti jsem vám představila několik melounových receptů, dnes jsem si pro vás ale připravila něco odvážnějšího. Budeme kombinovat meloun se zeleninou: připravíme si osvěžující melounovou salsu!
(Salsa je slovo ze španělštiny, kterým se označuje omáčka. Salsu znáte nejspíš rajčatovou nebo avokádovou. Salsa se podává s kukuřičnými čipsy, kterým se říká nachos).
Budete potřebovat:
- půlku melounu nakrájeného na malé kostičky
- 1 menší červenou cibuli nakrájenou na drobno
- nasekaný čerstvý korianrd (množství podle vaší chuti)
- dvě hrsti lístků čerstvé máty
- čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu
- (pálivou papričku – nemusí být)
- mísu
- lžíce na míchání
Postup:
Nejdříve je potřeba všechny ingredience nakrájet – poproste o pomoc dospělého s melounem, cibulí a bylinkami.
Do mísy k melounu přidejte cibuli, koriandr a mátu. Kdo chce, přidá najemno nakrájenou chilli papričku. Zalijte šťávou z jednoho citronu a zamíchejte.
A to je vše! Originální a osvěžující letní salsa je na světě! Podávejte chlazené a s kukuřičnými čipsy.
Dobrou chuť!