Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Vodní meloun právem patří mezi nejoblíbenější letní ovoce. Je svěží a ochladí! Já ho miluju! Melounový sorbet mám pořád v mrazáku, melounové saláty dělám snad každý druhý den – a stejně mi to nestačí, snad nikdy se mi nepřejí! Vymyslela jsem s ním navíc nový recept, o který se s vámi chci podělit – melounovou pizzu. Příprava je zábava a navíc je to skvělé občerstvení třeba na oslavu narozenin. Jdeme na to!
Budete potřebovat:
- vodní meloun
- řecký nebo třeba kokosový jogurt (neslazený)
- hrst borůvek
- hrst malin
- 5 jahod
- hrst mandlových plátků
- 1 lžíci strouhaného kokosu
- pár lístků máty (nemusí být)
- prkénko a nůž
- lžíci
- velký talíř
Postup:
- Poproste dospělého, ať vám uřízne kruhový plátek z prostředka melounu o šířce asi 1,5 cm – potřebujete zkrátka to největší melounové kolo!
- Tohle kolo bude sloužit jako základ, „pizza“, kterou obložíte. Dejte ho na velký talíř.
- Omyjte jahody a nakrájejte je na půl a na plátky.
- Lžící potřete červenou část bílým jogurtem.
- Začněte zdobit a obkládat! Jogurt na melounu posypte (nebo vyložte do nějakého obrázku) borůvkami, malinami, jahodami, mandlovými plátky, strouhaným kokosem a mátou. Případně můžete pokapat rozpuštěnou čokoládou, nebo pár kapkami medu.
- Hotový výtvor rozkrájejte na trojúhelníkové dílky, stejně jako byste krájeli pizzu.
Dobrou chuť!