Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Melounová pizza

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Vodní meloun právem patří mezi nejoblíbenější letní ovoce. Je svěží a ochladí! Já ho miluju! Melounový sorbet mám pořád v mrazáku, melounové saláty dělám snad každý druhý den – a stejně mi to nestačí, snad nikdy se mi nepřejí! Vymyslela jsem s ním navíc nový recept, o který se s vámi chci podělit – melounovou pizzu. Příprava je zábava a navíc je to skvělé občerstvení třeba na oslavu narozenin. Jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • vodní meloun
  • řecký nebo třeba kokosový jogurt (neslazený)
  • hrst borůvek
  • hrst malin
  • 5 jahod
  • hrst mandlových plátků
  • 1 lžíci strouhaného kokosu
  • pár lístků máty (nemusí být)
  • prkénko a nůž
  • lžíci
  • velký talíř

Postup:

  1. Poproste dospělého, ať vám uřízne kruhový plátek z prostředka melounu o šířce asi 1,5 cm – potřebujete zkrátka to největší melounové kolo!
  2. Tohle kolo bude sloužit jako základ, „pizza“, kterou obložíte. Dejte ho na velký talíř.
  3. Omyjte jahody a nakrájejte je na půl a na plátky.
  4. Lžící potřete červenou část bílým jogurtem.
  5. Začněte zdobit a obkládat! Jogurt na melounu posypte (nebo vyložte do nějakého obrázku) borůvkami, malinami, jahodami, mandlovými plátky, strouhaným kokosem a mátou. Případně můžete pokapat rozpuštěnou čokoládou, nebo pár kapkami medu.
  6. Hotový výtvor rozkrájejte na trojúhelníkové dílky, stejně jako byste krájeli pizzu.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka