Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Meloun v čokoládě

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Meloun je pro mě jedním ze symbolů léta. Nedovedu si ho bez něj vůbec přestavit! Minulý rok jsem pro vás objevila grilovaný meloun a dnes přicházím s další melounovou pochoutkou. Navíc je tak jednoduchá, že ji zvládnete skoro sami.

Budete potřebovat:

  • meloun nakrájený na kostičky
  • párátka nebo napichovátka
  • tácek vyložený pečicím papírem, který se vejde do mrazáku
  • čokoládu na rozpuštění (hořkou nebo mléčnou)
  • mořskou sůl ve vločkách
  • rendlík a misku na vodní lázeň (na rozpuštění čokolády)
  • malou mělkou misku

Postup:

  1. Na tácek vyložený pečicím papírem vyskládejte kostičky melounu tak, aby se nedotýkaly. Do každé zapíchněte napichovátko.
  2. Tácek s melounem dejte do mrazáku.
  3. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni – s tím pomůže dospělý. Dobře míchejte, ať se vám nepřipálí.
  4. Do malé misky nasypejte sůl.
  5. Jakmile bude čokoláda úplně tekutá, vyndejte tácek s melounem z mrazáku. Každou kostičku namočte z poloviny do čokolády a hned lehce posypejte solí. Musí se dělat hned, než čokoláda ztuhne.
  6. Kostičku dejte zpět na tácek a dejte do ledničky. Vytáhněte těsně před servírováním, je třeba sníst rychle, aby se čokoláda v letním parnu nezačala roztékat.

Dobrou chuť!

Tip: Místo soli můžete použít třeba nadrcené oříšky nebo strouhaný kokos.

Vaše veverka Laskonka kuchařka