Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Meloun je pro mě jedním ze symbolů léta. Nedovedu si ho bez něj vůbec přestavit! Minulý rok jsem pro vás objevila grilovaný meloun a dnes přicházím s další melounovou pochoutkou. Navíc je tak jednoduchá, že ji zvládnete skoro sami.
Budete potřebovat:
- meloun nakrájený na kostičky
- párátka nebo napichovátka
- tácek vyložený pečicím papírem, který se vejde do mrazáku
- čokoládu na rozpuštění (hořkou nebo mléčnou)
- mořskou sůl ve vločkách
- rendlík a misku na vodní lázeň (na rozpuštění čokolády)
- malou mělkou misku
Postup:
- Na tácek vyložený pečicím papírem vyskládejte kostičky melounu tak, aby se nedotýkaly. Do každé zapíchněte napichovátko.
- Tácek s melounem dejte do mrazáku.
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni – s tím pomůže dospělý. Dobře míchejte, ať se vám nepřipálí.
- Do malé misky nasypejte sůl.
- Jakmile bude čokoláda úplně tekutá, vyndejte tácek s melounem z mrazáku. Každou kostičku namočte z poloviny do čokolády a hned lehce posypejte solí. Musí se dělat hned, než čokoláda ztuhne.
- Kostičku dejte zpět na tácek a dejte do ledničky. Vytáhněte těsně před servírováním, je třeba sníst rychle, aby se čokoláda v letním parnu nezačala roztékat.
Dobrou chuť!
Tip: Místo soli můžete použít třeba nadrcené oříšky nebo strouhaný kokos.