Medovo-skořicové sladké brambory
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Znáte batáty, jinak také sladké brambory? Batáty jsou hlízy tropické rostliny a mají příjemnou nasládlou chuť. Ale co víc – jsou strašně zdravé! Mají v sobě spoustu vlákniny, vitamínů a železa. Dají se vařit a péct, dají se z nich v troubě upéct hranolky, jejich využití je široké. Určitě je vyzkoušejte!
Já vám dneska představím jednoduchý recept se sladkými bramborami, který jsem si zamilovala! 🙂
Budete potřebovat:
- 2 sladké brambory
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky mleté skořice
- sůl, pepř
- prkénko a nůž
- škrabku na brambory
- plech vyložený pečicím papírem
Postup:
Oloupejte brambory. Poproste dospělého, aby vám je pomohl nakrájet na malé kostičky, které dávejte do mísy. Pak přidejte: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžičky mleté skořice, lehce osolte a opepřete. Všechno dobře promíchejte.
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plech nebo pekáček vyložený pečicím papírem rozprostřete brambory a dejte péct do trouby na 25-30 minut (záleží, jak jsou kousky brambor velké). Takto připravené brambory můžete použít jako přílohu, anebo si je zobnout jen tak k večeři (v tom případě zkuste k bramborám přidat pár šalotek – těch malých cibulek – anebo i jiné zeleniny, třeba mrkve, péct se mohou i společně s masem.)
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka