Recepty

Medovo-skořicové sladké brambory

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Znáte batáty, jinak také sladké brambory? Batáty jsou hlízy tropické rostliny a mají příjemnou nasládlou chuť. Ale co víc – jsou strašně zdravé! Mají v sobě spoustu vlákniny, vitamínů a železa. Dají se vařit a péct, dají se z nich v troubě upéct hranolky, jejich využití je široké. Určitě je vyzkoušejte!

Já vám dneska představím jednoduchý recept se sladkými bramborami, který jsem si zamilovala! 🙂

Budete potřebovat:

  • 2 sladké brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • sůl, pepř
  • prkénko a nůž
  • škrabku na brambory
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

Oloupejte brambory. Poproste dospělého, aby vám je pomohl nakrájet na malé kostičky, které dávejte do mísy. Pak přidejte: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžičky mleté skořice, lehce osolte a opepřete. Všechno dobře promíchejte.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plech nebo pekáček vyložený pečicím papírem rozprostřete brambory a dejte péct do trouby na 25-30 minut (záleží, jak jsou kousky brambor velké). Takto připravené brambory můžete použít jako přílohu, anebo si je zobnout jen tak k večeři (v tom případě zkuste k bramborám přidat pár šalotek – těch malých cibulek – anebo i jiné zeleniny, třeba mrkve, péct se mohou i společně s masem.)

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů