Mátovo-pistáciové pesto
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Jsem tady s novým a skvělým receptem na pesto! Pesto je opravdu skvělá věc a dá se vymyslet z překvapivého množství potravin. Ještě překvapivější je ale jejich lahodná chuť. Už brzy se dočkáte receptů na pesta z pečených paprik, červené řepy nebo cukety! Ale dnes nás čeká mátovo-pistáciové. Tak jdeme na to!
Budete potřebovat:
- 1 hrnek lístků čerstvé máty
- 1/3 hrnku slaných pražených oloupaných pistácií
- 1 stroužek česneku
- olivový olej (3-5 lžic)
- 1 lžičku citronové šťávy
- sůl a pepř na případné dochucení (před dodatečným solením a pepřením vždycky nejprve pokrm ochutnejte. Dost často to vůbec není třeba.)
- mixér
- misku
Postup:
Ani dnes se neobejdeme bez pomoci nějakého dospělého mixážníka! Ale aspoň si u vaření užijete víc legrace. Já taky nejradši vařím s Pigym 🙂
Do mixéru dejte mátu, pistácie, česnek a špetku soli. Mixujte, dokud oříšky nebudou na malé kousíčky. Pak přidejte 3 – 5 lžic olivového oleje (začněte se třemi a uvidíte, jakou bude mít směs konzistenci, pokud by pesto bylo moc tuhé, oleje přidejte) a citronovou šťávu a znova chvíli mixujte, dokud pesto nebude vypadat tak, jak ho máte rádi. Někdo má rád kousky oříšků, někdo zase hladkou omáčku 🙂 A je to! Používejte stejně jako ostatní pesta – na těstoviny nebo do nejrůznějších sendvičů, slaných koláčů a podobně. Napište mi, co všechno jste s pestem vymysleli.
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka