Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Mandlovo-kokosové tyčinky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Myslím, že mezi námi není nikdo, kdo by si s chutí nedal ke svačině nějakou dobrou tyčinku. A já navíc vím, že není vůbec těžké si je vyrobit doma. Výhoda oproti kupovaným sladkostem je, že máme plně pod kontrolou jejich složení a navíc je připravíme přesně z toho, co nám chutná. Co vy na to?

Budete potřebovat:

  • 100 g celých neslazených přírodních mandlí (můžete použít i ty blanšírované, to znamená bez slupky)
  • 100 g neslazených kokosových plátků
  • velkou špetku soli
  • 80 ml javorového sirupu
  • malý plech na pečení (já používám velikost asi 20×10 cm) nebo zapékací misku vyloženou pečicím papírem
  • mísu
  • lžíci nebo stěrku na míchání

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 stupňů.
  2. V míse dobře promíchejte mandle, kokos a sůl.
  3. Na směs nalijte javorový sirup. Vše dobře promíchejte, směs musí být „mokrá“ – sirup by měl obalit suchou směs.
  4. Směs vyklopte na plech nebo zapékací misku vyloženou pečicím papírem. Urovnejte pomocí stěrky do rovnoměrné vrstvy.
  5. Pečte asi 30–40 minut. Vrstva musí být dobře propečená, jinak pak nebude držet vcelku.
  6. Po upečení nechte úplně vychladnout (minimálně hodinu) a nakrájejte na tyčinky.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka