Recepty

Mandlovo-kokosové tyčinky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Myslím, že mezi námi není nikdo, kdo by si s chutí nedal ke svačině nějakou dobrou tyčinku. A já navíc vím, že není vůbec těžké si je vyrobit doma. Výhoda oproti kupovaným sladkostem je, že máme plně pod kontrolou jejich složení a navíc je připravíme přesně z toho, co nám chutná. Co vy na to?

Budete potřebovat:

  • 100 g celých neslazených přírodních mandlí (můžete použít i ty blanšírované, to znamená bez slupky)
  • 100 g neslazených kokosových plátků
  • velkou špetku soli
  • 80 ml javorového sirupu
  • malý plech na pečení (já používám velikost asi 20×10 cm) nebo zapékací misku vyloženou pečicím papírem
  • mísu
  • lžíci nebo stěrku na míchání

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 stupňů.
  2. V míse dobře promíchejte mandle, kokos a sůl.
  3. Na směs nalijte javorový sirup. Vše dobře promíchejte, směs musí být „mokrá“ – sirup by měl obalit suchou směs.
  4. Směs vyklopte na plech nebo zapékací misku vyloženou pečicím papírem. Urovnejte pomocí stěrky do rovnoměrné vrstvy.
  5. Pečte asi 30–40 minut. Vrstva musí být dobře propečená, jinak pak nebude držet vcelku.
  6. Po upečení nechte úplně vychladnout (minimálně hodinu) a nakrájejte na tyčinky.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka