Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Lívanečky s uzeným lososem a smetanovým krémem

Ahoj děti!

Vánoce jsou sice za námi, ale ještě nás čekají vesele silvestrovské oslavy, které si nedokážu představit bez dobroučkých jednohubek. Věděly jste, že jednohubky můžete nahradit i slanými lívanečky? Tyhle jsou tuze chutné, tak je pojďme vyzkoušet!

Na lívance budeme potřebovat:

Na smetanový krém:

Na ozdobu:

  • 100 g uzeného lososa
  • pár snítek kopru
  • pár kapek z citronu

Postup:

  1. Nejprve si připravte lívanečky. Do mísy si nasypte mouku, přidejte špetku cukru, sodu a kypřící prášek. Rozmíchejte a nalijte zhruba třetinu vlažného mléka.
  2. Vše rozmíchejte metličkou, směs přikryjte utěrkou a dejte ji na 10-15 minut kynout do tepla, dokud se na povrchu nevytvoří bublinky.
  3. Poté přidejte sůl a vajíčko, rozmíchejte a začněte postupně po částech přidávat mléko a hladkou mouku. Po přidání mléka nebo hladké mouky vždy pečlivě rozmíchejte. Mělo by vám vzniknout hladké těsto bez hrudek.
  4. Vzniklé těsto přikryjte a dejte kynout na teplé místo na dalších 10-20 minut. Než vám těsto nakyne, připravte si smetanový krém.
  5. Do misky dejte žervé a zakysanou smetanu.
  6. Okurku oloupejte a nastrouhejte. Vymačkejte z ní co nejvíce šťávy, tu slijte. Vymačkanou okurku přidejte k žervé.
  7. Najemno si nakrájejte kopr a nasypte do misky k ostatním surovinám. Osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu. Rozmíchejte do hladka a pokud je potřeba, ještě krém dochuťte.
  8. Po nakynutí těsta si rozpalte olejem vymazanou pánev. Lívance smažte cca 2 minuty z obou stran dozlatova.
  9. Uzeného lososa nakrájejte na menší kusy.
  10. Hotové lívanečky potřete smetanovým krémem, ozdobte kousky lososa, koprem a nakonec pokapejte citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

 

Vaše prasátko Pigy