Recepty
Laskončin jablečný štrúdl
Ahoj mlsouni,
na podzim dozrávají jablíčka, tak jsem si pro vás připravila jednoduchou jablečnou dobrotu. A to štrúdl. Příprava je rychlá a výsledek výborný. Tak pojďme na to.
Budete potřebovat:
- listové těsto
- asi pět větších jablíček
- cukr
- rozinky
- ořechy
- skořici
- strouhanku
- vajíčko
A můžete se do toho pustit:
- Nejprve si oloupeme jablíčka a poté je na struhadle nastrouháme. Pozor na prstíky, ať se nestrouhnete.
- Potom vytvoříme z nastrouhaných jablek, cukru, rozinek, ořechů a skořice takovou směs. Takže všechny tyhle ingredience zamícháme dohromady.
- Jakmile bude směs hotová, dáme ji stranou a rozválíme si listové těsto. To pak posypeme trochou strouhanky, aby se nám hezky držela šťávička z jablíček uvnitř těsta a nevytekla.
- Na plát z listového těsta rozprostřeme směs. A nakonec to už jen zamotáme, potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby asi na dvacet minut a 180°. S tím pečení vám určitě ráda pomůže maminka nebo babička.
Za chvíli máme voňavou dobrotu na stole. Můžete si ji přizdobit zmrzlinou, a ještě posypat oříšky – ty já moc ráda.
_tip_