Recepty

Laskončin jablečný štrúdl

Ahoj mlsouni,

na podzim dozrávají jablíčka, tak jsem si pro vás připravila jednoduchou jablečnou dobrotu. A to štrúdl. Příprava je rychlá a výsledek výborný. Tak pojďme na to.

Budete potřebovat:

  • listové těsto
  • asi pět větších jablíček
  • cukr
  • rozinky
  • ořechy
  • skořici
  • strouhanku
  • vajíčko

A můžete se do toho pustit:

  1. Nejprve si oloupeme jablíčka a poté je na struhadle nastrouháme. Pozor na prstíky, ať se nestrouhnete.
  2. Potom vytvoříme z nastrouhaných jablek, cukru, rozinek, ořechů a skořice takovou směs. Takže všechny tyhle ingredience zamícháme dohromady.
  3. Jakmile bude směs hotová, dáme ji stranou a rozválíme si listové těsto. To pak posypeme trochou strouhanky, aby se nám hezky držela šťávička z jablíček uvnitř těsta a nevytekla.
  4. Na plát z listového těsta rozprostřeme směs. A nakonec to už jen zamotáme, potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby asi na dvacet minut a 180°. S tím pečení vám určitě ráda pomůže maminka nebo babička.

Za chvíli máme voňavou dobrotu na stole. Můžete si ji přizdobit zmrzlinou, a ještě posypat oříšky – ty já moc ráda.

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka