Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Laskončin jablečný štrúdl

Ahoj mlsouni,

na podzim dozrávají jablíčka, tak jsem si pro vás připravila jednoduchou jablečnou dobrotu. A to štrúdl. Příprava je rychlá a výsledek výborný. Tak pojďme na to.

Budete potřebovat:

  • listové těsto
  • asi pět větších jablíček
  • cukr
  • rozinky
  • ořechy
  • skořici
  • strouhanku
  • vajíčko

A můžete se do toho pustit:

  1. Nejprve si oloupeme jablíčka a poté je na struhadle nastrouháme. Pozor na prstíky, ať se nestrouhnete.
  2. Potom vytvoříme z nastrouhaných jablek, cukru, rozinek, ořechů a skořice takovou směs. Takže všechny tyhle ingredience zamícháme dohromady.
  3. Jakmile bude směs hotová, dáme ji stranou a rozválíme si listové těsto. To pak posypeme trochou strouhanky, aby se nám hezky držela šťávička z jablíček uvnitř těsta a nevytekla.
  4. Na plát z listového těsta rozprostřeme směs. A nakonec to už jen zamotáme, potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby asi na dvacet minut a 180°. S tím pečení vám určitě ráda pomůže maminka nebo babička.

Za chvíli máme voňavou dobrotu na stole. Můžete si ji přizdobit zmrzlinou, a ještě posypat oříšky – ty já moc ráda.

Vaše veverka Laskonka kuchařka