Laskončiny pečené hrušky s ořechem a medem
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Podzim je tu a s ním taky sezóna šťavnatých a voňavých hrušek. Proto jsem pro vás dnes vymyslela recept, kde je využijeme.
Budete potřebovat:
- hrušky
- med
- mletou skořici
- nadrcené vlašské ořechy
- prkénko
- kulatý nůž
- lžičku
- plech vyložený pečicím papírem
Postup:
Hrušky omyjte a rozřízněte podélně napůl. Vyberte si zralé hrušky, ty pak jsou bezvadně krájet i kulatým nožem. Malou lžičkou pak vyberte jádřince. Půjde to úplně samo!
Dejte hrušky na plech vyložený pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 180 stupňů. S troubou vždycky poproste o pomoc dospělého – vždyť už to znáte!
Do důlku po vydloubnutí jádřince dejte nadrcené oříšky, trošku posypejte skořicí a zakápněte medem.
Plech dejte péct do trouby, asi tak na půl hodiny. Hrušky ale hlídejte, ať je nespálíte.
Uvidíte, že se po chvíli kuchyní rozlije božská vůně.
Po vytažení z trouby nechte trošku zchladnout, hrušky budou opravdu horké.
Prozradím vám malý trik – já k nim při servírování na talířek přidávám ještě lžičku vychlazeného bílého jogurtu, to je teprve lahoda! Mňam!
Dobrou chuť!
_tip_