Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Laskončiny pečené hrušky s ořechem a medem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je tu a s ním taky sezóna šťavnatých a voňavých hrušek. Proto jsem pro vás dnes vymyslela recept, kde je využijeme.

Budete potřebovat:

  • hrušky
  • med
  • mletou skořici
  • nadrcené vlašské ořechy
  • prkénko
  • kulatý nůž
  • lžičku
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

Hrušky omyjte a rozřízněte podélně napůl. Vyberte si zralé hrušky, ty pak jsou bezvadně krájet i kulatým nožem. Malou lžičkou pak vyberte jádřince. Půjde to úplně samo!

Dejte hrušky na plech vyložený pečicím papírem.  Rozehřejte troubu na 180 stupňů. S troubou vždycky poproste o pomoc dospělého – vždyť už to znáte!

Do důlku po vydloubnutí jádřince dejte nadrcené oříšky, trošku posypejte skořicí a zakápněte medem.

Plech dejte péct do trouby, asi tak na půl hodiny. Hrušky ale hlídejte, ať je nespálíte.

Uvidíte, že se po chvíli kuchyní rozlije božská vůně.

Po vytažení z trouby nechte trošku zchladnout, hrušky budou opravdu horké.

Prozradím vám malý trik – já k nim při servírování na talířek přidávám ještě lžičku vychlazeného bílého jogurtu, to je teprve lahoda! Mňam!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka