Recepty

Laskončiny pečené hrušky s ořechem a medem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je tu a s ním taky sezóna šťavnatých a voňavých hrušek. Proto jsem pro vás dnes vymyslela recept, kde je využijeme.

Budete potřebovat:

  • hrušky
  • med
  • mletou skořici
  • nadrcené vlašské ořechy
  • prkénko
  • kulatý nůž
  • lžičku
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

Hrušky omyjte a rozřízněte podélně napůl. Vyberte si zralé hrušky, ty pak jsou bezvadně krájet i kulatým nožem. Malou lžičkou pak vyberte jádřince. Půjde to úplně samo!

Dejte hrušky na plech vyložený pečicím papírem.  Rozehřejte troubu na 180 stupňů. S troubou vždycky poproste o pomoc dospělého – vždyť už to znáte!

Do důlku po vydloubnutí jádřince dejte nadrcené oříšky, trošku posypejte skořicí a zakápněte medem.

Plech dejte péct do trouby, asi tak na půl hodiny. Hrušky ale hlídejte, ať je nespálíte.

Uvidíte, že se po chvíli kuchyní rozlije božská vůně.

Po vytažení z trouby nechte trošku zchladnout, hrušky budou opravdu horké.

Prozradím vám malý trik – já k nim při servírování na talířek přidávám ještě lžičku vychlazeného bílého jogurtu, to je teprve lahoda! Mňam!

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka