Laskončin vánoční speciál: Škvarkové lívance
Ahoj děti!
Je advent a to je doba vaření a mlsání. Určitě si vzpomínáte, jak jsme si spolu minulý rok pochutnali na všech možných vánočních pomazánkách. Letos jsem si pro vás připravila podobnou laskominku! V průběhu prosince mám pro vás připravených devět výborných receptů, které můžete vyzkoušet doma s rodiči! Některá jídla už určitě znáte, jako cibulačku a česnečku, ale vyzkoušíme i originální pochutiny, jako třeba omáčku z nivy! To bude mlsná jízda.
Dnes začínáme prvním receptem: Škvarkové lívance se slaninou a sýrem. Že musí být lívance sladké? Ale jistě, že nemusí. Pojďte to zkusit a uvidíte, že stejně jako palačinky, i lívance na slano mají své kouzlo.
Co budete potřebovat:
- 4 vejce
- špetka soli a pepře
- 2 balení sýru gouda ze Sýrařova výběru
- 100 g slaniny
- 40 g mletých mandlí
- 10 g prášku do pečiva
- avokádo
- 50 g vepřových škvarků
- olej na pečení
- javorový sirup
Postup:
- Do mísy rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř, prášek do pečiva a také mandle a škvarky. Všechno mixérem rozmixujeme na hladké těsto.
- Poprosíme rodiče, aby rozpálili pánev. Přidáme olej a naběračkou naléváme těsto na pánev. Smažíme do zlatova.
- S pomocí rodičů rozpálíme i druhou pánev, na které si mezitím opečeme slaninu z obou stran do křupava.
- Horké lívance vrstvíme a prokládáme plátkem sýru gouda a plátkem slaniny.
- Přidáme kapku javorového sirupu a podáváme s avokádem nakrájeným na plátky.
Dobrou chuť!
Partner mého speciálu: