Recepty

Laskončin vánoční speciál: Škvarkové lívance

Ahoj děti!

Je advent a to je doba vaření a mlsání. Určitě si vzpomínáte, jak jsme si spolu minulý rok pochutnali na všech možných vánočních pomazánkách. Letos jsem si pro vás připravila podobnou laskominku! V průběhu prosince mám pro vás připravených devět výborných receptů, které můžete vyzkoušet doma s rodiči! Některá jídla už určitě znáte, jako cibulačku a česnečku, ale vyzkoušíme i originální pochutiny, jako třeba omáčku z nivy! To bude mlsná jízda.

Dnes začínáme prvním receptem: Škvarkové lívance se slaninou a sýrem. Že musí být lívance sladké? Ale jistě, že nemusí. Pojďte to zkusit a uvidíte, že stejně jako palačinky, i lívance na slano mají své kouzlo.

Co budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • špetka soli a pepře
  • 2 balení sýru gouda ze Sýrařova výběru
  • 100 g slaniny
  • 40 g mletých mandlí
  • 10 g prášku do pečiva
  • avokádo
  • 50 g vepřových škvarků
  • olej na pečení
  • javorový sirup

Postup:

  1. Do mísy rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř, prášek do pečiva a také mandle a škvarky. Všechno mixérem rozmixujeme na hladké těsto.
  2. Poprosíme rodiče, aby rozpálili pánev. Přidáme olej a naběračkou naléváme těsto na pánev. Smažíme do zlatova.
  3. S pomocí rodičů rozpálíme i druhou pánev, na které si mezitím opečeme slaninu z obou stran do křupava.
  4. Horké lívance vrstvíme a prokládáme plátkem sýru gouda a plátkem slaniny.
  5. Přidáme kapku javorového sirupu a podáváme s avokádem nakrájeným na plátky.

 

Dobrou chuť!

 

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka