Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Laskončin vánoční speciál: Škvarkové lívance

Ahoj děti!

Je advent a to je doba vaření a mlsání. Určitě si vzpomínáte, jak jsme si spolu minulý rok pochutnali na všech možných vánočních pomazánkách. Letos jsem si pro vás připravila podobnou laskominku! V průběhu prosince mám pro vás připravených devět výborných receptů, které můžete vyzkoušet doma s rodiči! Některá jídla už určitě znáte, jako cibulačku a česnečku, ale vyzkoušíme i originální pochutiny, jako třeba omáčku z nivy! To bude mlsná jízda.

Dnes začínáme prvním receptem: Škvarkové lívance se slaninou a sýrem. Že musí být lívance sladké? Ale jistě, že nemusí. Pojďte to zkusit a uvidíte, že stejně jako palačinky, i lívance na slano mají své kouzlo.

Co budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • špetka soli a pepře
  • 2 balení sýru gouda ze Sýrařova výběru
  • 100 g slaniny
  • 40 g mletých mandlí
  • 10 g prášku do pečiva
  • avokádo
  • 50 g vepřových škvarků
  • olej na pečení
  • javorový sirup

Postup:

  1. Do mísy rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř, prášek do pečiva a také mandle a škvarky. Všechno mixérem rozmixujeme na hladké těsto.
  2. Poprosíme rodiče, aby rozpálili pánev. Přidáme olej a naběračkou naléváme těsto na pánev. Smažíme do zlatova.
  3. S pomocí rodičů rozpálíme i druhou pánev, na které si mezitím opečeme slaninu z obou stran do křupava.
  4. Horké lívance vrstvíme a prokládáme plátkem sýru gouda a plátkem slaniny.
  5. Přidáme kapku javorového sirupu a podáváme s avokádem nakrájeným na plátky.

 

Dobrou chuť!

 

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka