Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Laskončin pomazánkový speciál: Vajíčková pomazánka

Ahoj děti!

Je advent a blíží se Vánoce, a to znamená, že všichni mají chuť na něco dobroučkého. Já jsem si letos vymyslela vánoční recepty na pomazánky, které hezky doplní vánoční tabuli, ale budou skvěle chutnat i ke snídani nebo ke svačině. Jako první jsem si pro vás přichystala výbornou vajíčkovou pomazánku s pažitkou.

Co budete potřebovat?

A také:

  • hrnec
  • nůž (ale s ním opatrně!)
  • prkýnko
  • lžíci
  • misku

Jak na to?

Poprosíme rodiče, aby dali vajíčka do vroucí vody, a čekáme asi 8-10 minut, aby se vajíčka uvařila. Poté poprosíme rodiče, aby uvařená vajíčka v hrnci zalili studenou nebo ledovou vodou, aby co nejrychleji vychadla a dala se dobře oloupat. Vychladlá uvařená vajíčka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme hrst nadrobno nakrájené pažitky a vše smícháme s jihočeským pomazánkovým máslem. Přidáme lžíci plnotučné hořčice. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Pomazánku namažeme na rozříznutý loupák nebo chleba, které vám upekla maminka, a dozdobíme pažitkou.

Dobrou chuť!

Partner vánočního speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka