Laskončin pomazánkový speciál: Vajíčková pomazánka
Ahoj děti!
Je advent a blíží se Vánoce, a to znamená, že všichni mají chuť na něco dobroučkého. Já jsem si letos vymyslela vánoční recepty na pomazánky, které hezky doplní vánoční tabuli, ale budou skvěle chutnat i ke snídani nebo ke svačině. Jako první jsem si pro vás přichystala výbornou vajíčkovou pomazánku s pažitkou.
Co budete potřebovat?
- 5 vajíček
- 1 balení Jihočeského pomazánkového másla
- 1 štědrá lžíce plnotučné hořčice
- půl svazku pažitky
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- loupák nebo jiné pečivo
A také:
- hrnec
- nůž (ale s ním opatrně!)
- prkýnko
- lžíci
- misku
Jak na to?
Poprosíme rodiče, aby dali vajíčka do vroucí vody, a čekáme asi 8-10 minut, aby se vajíčka uvařila. Poté poprosíme rodiče, aby uvařená vajíčka v hrnci zalili studenou nebo ledovou vodou, aby co nejrychleji vychadla a dala se dobře oloupat. Vychladlá uvařená vajíčka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme hrst nadrobno nakrájené pažitky a vše smícháme s jihočeským pomazánkovým máslem. Přidáme lžíci plnotučné hořčice. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Pomazánku namažeme na rozříznutý loupák nebo chleba, které vám upekla maminka, a dozdobíme pažitkou.
Dobrou chuť!
Partner vánočního speciálu: