Recepty

Laskončin pomazánkový speciál: Vajíčková pomazánka

Ahoj děti!

Je advent a blíží se Vánoce, a to znamená, že všichni mají chuť na něco dobroučkého. Já jsem si letos vymyslela vánoční recepty na pomazánky, které hezky doplní vánoční tabuli, ale budou skvěle chutnat i ke snídani nebo ke svačině. Jako první jsem si pro vás přichystala výbornou vajíčkovou pomazánku s pažitkou.

Co budete potřebovat?

A také:

  • hrnec
  • nůž (ale s ním opatrně!)
  • prkýnko
  • lžíci
  • misku

Jak na to?

Poprosíme rodiče, aby dali vajíčka do vroucí vody, a čekáme asi 8-10 minut, aby se vajíčka uvařila. Poté poprosíme rodiče, aby uvařená vajíčka v hrnci zalili studenou nebo ledovou vodou, aby co nejrychleji vychadla a dala se dobře oloupat. Vychladlá uvařená vajíčka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme hrst nadrobno nakrájené pažitky a vše smícháme s jihočeským pomazánkovým máslem. Přidáme lžíci plnotučné hořčice. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Pomazánku namažeme na rozříznutý loupák nebo chleba, které vám upekla maminka, a dozdobíme pažitkou.

Dobrou chuť!

Partner vánočního speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka