Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Květákové muffiny

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Květák, květák, květáček! Ano, je to tak, dneska jsem si pro vás připravila skvělý a jednoduchý recept z mého milovaného květáku. Jestli znáte jen květákovou polévku a smažený květák, je na čase to změnit! Začněte třeba s těmihle mini květákovými muffiny.

Budete potřebovat:

  • půlku květáku
  • 2 vejce
  • asi 130 gramů nastrouhaného sýru (doporučuji nějaký výraznější, třeba čedar)
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • 25 gramů mandlové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečení
  • sůl, pepř
  • mixér
  • mísu
  • lžíci
  • špachtli
  • formičky na muffiny (nebo přímo plech na muffiny)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pomůže dospělý.
  2. Důkladně opláchněte květák a rozeberte ho na růžičky.
  3. Růžičky dejte do mixéru a květák rozsekejte najemno. Nebude to dlouho trvat, květáku stačí pár impulsů. Nasekaný květák dejte do mísy.
  4. Do mísy s květákem dále přidejte: vajíčka, mandlovou mouku, cibuli, česnek a prášek do pečení. Osolte a opepřete.
  5. Všechny ingredience promíchejte špachtlí.
  6. Pomocí lžíce vzniklou hmotou naplňte košíčky nebo plech na muffiny. Plňte asi do dvou třetin.
  7. Každý z muffinů posypejte nastrouhaným sýrem.
  8. Dejte péct na 20-25 minut. Muffiny by neměly být „mokré“ – vše musí být propečené.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka