Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Křupavé parmazánové brambory

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Když je venku takováhle zimice, že mrzne až praští, mám vždycky chuť na něco teplého k večeři. Nic velkého, ani složitého… v tom jsem přeborník, vždyť už mě znáte! Dneska s vámi chci sdílet jeden takový receptík – na křupavé pečené brambory s parmazánem.

Budete potřebovat:

  • ½ kila (opravdu) malých brambor
  • 1 lžíci oleje
  • 90 gramů nastrouhaného parmazánu
  • Sůl a pepř
  • Plech vyložený pečicím papírem
  • Mísu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Brambory omyjte a nakrájejte na půlky nebo na čtvrtiny, podle toho, jak jsou velké.
  3. V míse je promíchejte s olejem, solí, pepřem a nastrouhaným parmazánem.
  4. Brambory přesuňte na pečicí papír a obraťte je pokud možno řezem dolů.
  5. Pečte 20-25 minut. Protože jsou brambůrky malé, mělo by to stačit. Brambůrky by měly být dostatečně opečené, před vytažením z trouby ochutnejte. Každá trouba peče jinak – to už všichni víte!
  6. Podávejte se svým oblíbeným dipem. Já si je ráda dávám třeba jen s rozmačkaným avokádem, nebo s bílým jogurtem smíchaným se lžičkou hořčice.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka