Recepty
Křupavé parmazánové brambory
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Když je venku takováhle zimice, že mrzne až praští, mám vždycky chuť na něco teplého k večeři. Nic velkého, ani složitého… v tom jsem přeborník, vždyť už mě znáte! Dneska s vámi chci sdílet jeden takový receptík – na křupavé pečené brambory s parmazánem.
Budete potřebovat:
- ½ kila (opravdu) malých brambor
- 1 lžíci oleje
- 90 gramů nastrouhaného parmazánu
- Sůl a pepř
- Plech vyložený pečicím papírem
- Mísu
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Brambory omyjte a nakrájejte na půlky nebo na čtvrtiny, podle toho, jak jsou velké.
- V míse je promíchejte s olejem, solí, pepřem a nastrouhaným parmazánem.
- Brambory přesuňte na pečicí papír a obraťte je pokud možno řezem dolů.
- Pečte 20-25 minut. Protože jsou brambůrky malé, mělo by to stačit. Brambůrky by měly být dostatečně opečené, před vytažením z trouby ochutnejte. Každá trouba peče jinak – to už všichni víte!
- Podávejte se svým oblíbeným dipem. Já si je ráda dávám třeba jen s rozmačkaným avokádem, nebo s bílým jogurtem smíchaným se lžičkou hořčice.
Dobrou chuť!
_tip_