Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Křupavé jablečné tyčinky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nedá se nic dělat, podzim už je definitivně tady. Kromě změny počasí je ale důležité hlavně to, že nastala sezóna jablek a hrušek, se kterými se dá v kuchyni nadělat spousta parády. Přesvědčím vás o tom dnešním receptem!

Budete potřebovat:

  • 60 gramů kukuřičných lupínků (neboli cornflaků), ideálně nedoslazovaných
  • asi 5 ks datlí bez pecek
  • 1,5 lžíce kokosového oleje
  • špetku soli
  • 2 – 3 jablka
  • 20 g třtinového nebo kokosového cukru
  • cca 4 lžíce vody
  • 0,5 lžičky skořice
  • šťávu z půlky citronu
  • 0,5 lžičky tapiokové mouky (nebo jiného škrobu)
  • mixér
  • mísu
  • škrabku
  • prkénko a nůž
  • pánev
  • menší pekáček nebo zapékací misku vyloženou pečicím papírem

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. V mixéru rozmixujte kukuřičné lupínky, datle, kokosový olej a sůl.
  3. Půlku hmoty vyklopte do připraveného pekáčku nebo zapékací misky a rukama uplácejte do jedné souvislé vrstvy.
  4. Omyjte jablka, škrabkou oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky do mísy.
  5. Jablka posypejte cukrem, skořicí a tapiokovou moukou (nebo jiným škrobem), přidejte vodu a vymačkanou citronovou šťávu.
  6. Vysypte na pánev a na středním ohni vařte asi 10 minut. Jablka by měla změknout a díky cukru zkaramelizovat.
  7. S pomocí dospělého vyklopte obsah pánve do pekáčku jako druhou vrstvu. Rovnoměrně rozprostřete. Nechte chvíli vychladnout.
  8. Nakonec celou plochu znovu pokryjte zbývající polovinou hmoty z mixéru.
  9. Dejte péct na 25 – 30 minut na 180 stupňů.
  10. Po vytažení nechte vychladnout a poté nakrájejte na kousky nebo tyčinky. Můžete podávat s trochou jogurtu nebo zakysané smetany. Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka