Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Kořeněné pražené oříšky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jak jsem slíbila, připravila jsem si pro vás úplně poslední letošní recept. Dnes mám pro vás tip na mé milované oříšky, které jsem (trošku vánočně) okořenila. Vyzkoušejte a dejte mi vědět, co na tuhle lahodnou směsku říkáte!

Budete potřebovat:

  • 50 g mandlí
  • 50 g kešu
  • 50 g pekanových ořechů
  • 50 g dýňového semínka
  • Skleničku 100% pomerančového džusu (nebo šťávu z jednoho pomeranče)
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • Sůl
  • Mísu a misku
  • Plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. V míse promíchejte směs oříšků s pomerančovou šťávou, vanilkovým extraktem a skořicí tak, aby se oříšky v mokré směsi rovnoměrně obalily.
  3. Oříšky rozprostřete na plech a jemně posolte.
  4. Pečte 8 – 10 minut, pak oříšky na plechu promíchejte a nechte v troubě ještě dalších 5 minut. Čím déle je tam necháte, tím budou opraženější.
  5. Po vyndání z trouby nechte vychladnout, nasypte oříšky do misky a můžete zobat!

Tip: Směs si můžete nakombinovat i z jiných oříšků. Vyberte si vaše nejoblíbenější!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka