Recepty
Kořeněné pražené oříšky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Jak jsem slíbila, připravila jsem si pro vás úplně poslední letošní recept. Dnes mám pro vás tip na mé milované oříšky, které jsem (trošku vánočně) okořenila. Vyzkoušejte a dejte mi vědět, co na tuhle lahodnou směsku říkáte!
Budete potřebovat:
- 50 g mandlí
- 50 g kešu
- 50 g pekanových ořechů
- 50 g dýňového semínka
- Skleničku 100% pomerančového džusu (nebo šťávu z jednoho pomeranče)
- 1 lžičku skořice
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- Sůl
- Mísu a misku
- Plech vyložený pečicím papírem
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- V míse promíchejte směs oříšků s pomerančovou šťávou, vanilkovým extraktem a skořicí tak, aby se oříšky v mokré směsi rovnoměrně obalily.
- Oříšky rozprostřete na plech a jemně posolte.
- Pečte 8 – 10 minut, pak oříšky na plechu promíchejte a nechte v troubě ještě dalších 5 minut. Čím déle je tam necháte, tím budou opraženější.
- Po vyndání z trouby nechte vychladnout, nasypte oříšky do misky a můžete zobat!
Tip: Směs si můžete nakombinovat i z jiných oříšků. Vyberte si vaše nejoblíbenější!
Dobrou chuť!
_tip_