Recepty

Kořeněné pražené oříšky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jak jsem slíbila, připravila jsem si pro vás úplně poslední letošní recept. Dnes mám pro vás tip na mé milované oříšky, které jsem (trošku vánočně) okořenila. Vyzkoušejte a dejte mi vědět, co na tuhle lahodnou směsku říkáte!

Budete potřebovat:

  • 50 g mandlí
  • 50 g kešu
  • 50 g pekanových ořechů
  • 50 g dýňového semínka
  • Skleničku 100% pomerančového džusu (nebo šťávu z jednoho pomeranče)
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • Sůl
  • Mísu a misku
  • Plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. V míse promíchejte směs oříšků s pomerančovou šťávou, vanilkovým extraktem a skořicí tak, aby se oříšky v mokré směsi rovnoměrně obalily.
  3. Oříšky rozprostřete na plech a jemně posolte.
  4. Pečte 8 – 10 minut, pak oříšky na plechu promíchejte a nechte v troubě ještě dalších 5 minut. Čím déle je tam necháte, tím budou opraženější.
  5. Po vyndání z trouby nechte vychladnout, nasypte oříšky do misky a můžete zobat!

Tip: Směs si můžete nakombinovat i z jiných oříšků. Vyberte si vaše nejoblíbenější!

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka