Recepty
Kořeněné kakao
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Za okny fouká studený vítr, já sedím na parapetu a v tlapkách mám hrníček horké čokolády. A najednou mě to napadlo! Vymyslím vám další recepty na teplé nápoje, které v zimě zahřejí a rozhodně si na nich i smlsnete. Můžete si s nimi pak otevřít takovou malou domácí kavárnu! Dneska začneme voňavým kořeněným kakaem.
Budete potřebovat (vyjde na 3-4 hrníčky):
- 3 hrnky vašeho oblíbeného mléka (já ráda používám například kokosové)
- 1 vrchovatá lžička kakaa
- velká špetka mletého muškátového oříšku (můžete nabrat na špičku lžičky)
- velká špetka mletého hřebíčku
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžičky kokosového cukru nebo lžíce medu
- rendlík
- hrníčky
Postup:
- Nalijte mléko do rendlíku a ohřívejte na mírném plameni (raději s pomocí dospělého), dokud se z mléka nezačne kouřit.
- Přidejte do rendlíku ostatní ingredience – kakao, koření a cukr a dobře zamíchejte, dokud se sladidlo nerozpustí.
- Rozlijte do hrníčků a podávejte. Nahoře můžete ještě posypat špetkou kakaa.
Dobrou chuť!
_tip_