Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Už jste přišli na chuť kedlubničkám? Doufám, že vás nenechali chladnými a poctivě si chroupete! Já jsem si pro vás vymyslela ještě jednu specialitku. Kdo si dá kedlubnové čipsíky?
Budete potřebovat:
- 2 kedlubny
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl a pepř
- plech vyložený pečicím papírem
- mašlovačku
- mísu
Na dip:
- malý kelímek neslazeného bílého jogurtu (hodí se např. řecký)
- 1 stroužek česneku
- misku
- struhadlo
Postup:
- Dejte předehřát troubu na 200 stupňů.
- Mašlovačkou namočenou v oleji natřete pečicí papír na plechu. Natíráme ho proto, aby se čipsy při pečení nelepily, je ho potřeba jen trošku.
- Oloupejte kedlubnu a poproste dospělého, ať ji nakrájí na co nejtenčí plátky.
- V míse smíchejte plátky kedlubny se lžící olivového oleje, solí a pepřem.
- Rozprostřete plátky na plech tak, aby se nepřekrývaly. Možná se všechny nevejdou na jeden plech – použijte dva, nebo pečte na víckrát.
- Pečte 20 – 25 minut, v průběhu je spolu s dospělým jednou otočte, ať se opečou ze všech stran. Hlídejte plech, ať se čipsy nepřipálí.
- Zatímco se pečou čipsy, připravte si dip. Je to jednoduché: nastrouhejte stroužek česneku a smíchejte ho s jogurtem.
- Vyndejte plech z trouby a nechte trochu vychladnout. Pak hned servírujte společně s dipem.
Dobrou chuť!
_tip_