Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Kedlubnové chipsy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Už jste přišli na chuť kedlubničkám? Doufám, že vás nenechali chladnými a poctivě si chroupete! Já jsem si pro vás vymyslela ještě jednu specialitku. Kdo si dá kedlubnové čipsíky?

Budete potřebovat:

  • 2 kedlubny
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl a pepř
  • plech vyložený pečicím papírem
  • mašlovačku
  • mísu

Na dip:

  • malý kelímek neslazeného bílého jogurtu (hodí se např. řecký)
  • 1 stroužek česneku
  • misku
  • struhadlo

Postup:

  1. Dejte předehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Mašlovačkou namočenou v oleji natřete pečicí papír na plechu. Natíráme ho proto, aby se čipsy při pečení nelepily, je ho potřeba jen trošku.
  3. Oloupejte kedlubnu a poproste dospělého, ať ji nakrájí na co nejtenčí plátky.
  4. V míse smíchejte plátky kedlubny se lžící olivového oleje, solí a pepřem.
  5. Rozprostřete plátky na plech tak, aby se nepřekrývaly. Možná se všechny nevejdou na jeden plech – použijte dva, nebo pečte na víckrát.
  6. Pečte 20 – 25 minut, v průběhu je spolu s dospělým jednou otočte, ať se opečou ze všech stran. Hlídejte plech, ať se čipsy nepřipálí.
  7. Zatímco se pečou čipsy, připravte si dip. Je to jednoduché: nastrouhejte stroužek česneku a smíchejte ho s jogurtem.
  8. Vyndejte plech z trouby a nechte trochu vychladnout. Pak hned servírujte společně s dipem.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka