Recepty

Karamelová jablíčka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Co říkáte na kombinaci jablka a karamelu? A kdybych přidala ještě čokoládu? Ano, dokonalost! Vymyslela jsem pro vás dezert, na jehož přípravu potřebujete jenom pár ingrediencí. Není na co čekat, pustíme se do toho!

Budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 8 karamelek
  • skořici
  • 45 g čokoládových kousků (anglicky se jim říká chocolate chips) nebo nasekané čokolády
  • prkénko a nůž
  • misku
  • lžíci
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Jablka omyjte a rozkrojte napůl.
  2. Zapněte s pomocí dospělého troubu a dejte ji předehřát na 180 stupňů.
  3. Vydlabejte jádřince pomocí lžíce. Chceme, aby z každé půlky vznikla jakoby lodička, prostor, který naložíte dalšími dobrotami.
  4. Do každé půlky dejte asi dvě karamelky (závisí na velikosti karamelek i na velikosti vydlabaného prostoru), posypte čokoládovými kousky a skořicí.
  5. Takto naplněná jablíčka dejte na plech a dáme do trouby na asi 20-30 minut. Karamel a čokoláda se pomalu rozpustí a jablíčko se upeče do zlatova. Ta vůně!
  6. Po vyndání z trouby nechce lehce vychladnout a pusťte se do ochutnávání!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka