Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Karamelová jablíčka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Co říkáte na kombinaci jablka a karamelu? A kdybych přidala ještě čokoládu? Ano, dokonalost! Vymyslela jsem pro vás dezert, na jehož přípravu potřebujete jenom pár ingrediencí. Není na co čekat, pustíme se do toho!

Budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 8 karamelek
  • skořici
  • 45 g čokoládových kousků (anglicky se jim říká chocolate chips) nebo nasekané čokolády
  • prkénko a nůž
  • misku
  • lžíci
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Jablka omyjte a rozkrojte napůl.
  2. Zapněte s pomocí dospělého troubu a dejte ji předehřát na 180 stupňů.
  3. Vydlabejte jádřince pomocí lžíce. Chceme, aby z každé půlky vznikla jakoby lodička, prostor, který naložíte dalšími dobrotami.
  4. Do každé půlky dejte asi dvě karamelky (závisí na velikosti karamelek i na velikosti vydlabaného prostoru), posypte čokoládovými kousky a skořicí.
  5. Takto naplněná jablíčka dejte na plech a dáme do trouby na asi 20-30 minut. Karamel a čokoláda se pomalu rozpustí a jablíčko se upeče do zlatova. Ta vůně!
  6. Po vyndání z trouby nechce lehce vychladnout a pusťte se do ochutnávání!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka