Recepty
Karamelová jablíčka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Co říkáte na kombinaci jablka a karamelu? A kdybych přidala ještě čokoládu? Ano, dokonalost! Vymyslela jsem pro vás dezert, na jehož přípravu potřebujete jenom pár ingrediencí. Není na co čekat, pustíme se do toho!
Budete potřebovat:
- 2 jablka
- 8 karamelek
- skořici
- 45 g čokoládových kousků (anglicky se jim říká chocolate chips) nebo nasekané čokolády
- prkénko a nůž
- misku
- lžíci
- plech vyložený pečicím papírem
Postup:
- Jablka omyjte a rozkrojte napůl.
- Zapněte s pomocí dospělého troubu a dejte ji předehřát na 180 stupňů.
- Vydlabejte jádřince pomocí lžíce. Chceme, aby z každé půlky vznikla jakoby lodička, prostor, který naložíte dalšími dobrotami.
- Do každé půlky dejte asi dvě karamelky (závisí na velikosti karamelek i na velikosti vydlabaného prostoru), posypte čokoládovými kousky a skořicí.
- Takto naplněná jablíčka dejte na plech a dáme do trouby na asi 20-30 minut. Karamel a čokoláda se pomalu rozpustí a jablíčko se upeče do zlatova. Ta vůně!
- Po vyndání z trouby nechce lehce vychladnout a pusťte se do ochutnávání!
Dobrou chuť!