Ahoj, moji milí papoušci!
Ehm, chtěla jsem samozřejmě říct FANOUŠCI.
Podzim je v plném proudu a venku začíná být pichlavo, teda SYCHRAVO, tak pozor – ať nenastydnete! Ale nebojte… Přemýšlela jsem, jak se dá se studeným počasím bojovat, a víte, na co jsem přišla? Že se musíme pořádně zahřát! A v tom nám pomůže huňatý svetr, teplé pletené ponožky, ale hlavně speciální čaj!
Když totiž do horké vody přidáte ovoce a koření, tak čaji dodáte nejen krásnou vůni a zajímavou chuť, ale taky získáte spousta vitamínů, co vás ochrání před tím největším mrazem. To vám určitě potvrdí i moje dobrá maškarádka, chtěla jsem říct KAMARÁDKA, no však vy víte – Laskonka. Kdysi jsem jí tento lektvar uvařila a od té doby už ani jednou nebyla nemocná. To koukáte, co?
Tak si ho pojďme honem udělat! A nezapomeňte, že by na vás u toho měl dohlížet někdo dospělý – určitě vám pomůže s krájením, strouháním nebo vařením.
Budete potřebovat:
- konvička
- oblíbený hrnek
- sítko
- 300 ml vody
- půlku oddenku zázvoru
- 10 lístků máty
- půlku citrónu
- dvě velké lžíce medu
- 5 kousků sušeného hřebíčku
- 2 kousky celé skořicové kůry
- 2 hvězdičky badyánu
Postup:
Půlku oddenku zázvoru oloupejte lžící a poté ho nastrouhejte nebo nadrobno nakrájejte. Společně s mátou, skořicí, hřebíčkem a badyánem dejte nastrouhaný zázvor do čajové konvičky. Směs zalijte 300ml vroucí vody a nechte pět minut odstát. Pak do čaje přidejte šťávu z půlky citrónu a dvě velké lžíce medu. Vše pořádně promíchejte. Potom čaj přes sítko sceďte a nalejte do hrnku. Teď už se stačí zachumlat do teplé deky a ochutnat ho!
Vsadím se, že si ho určitě oblíbíte a že budete zdraví jako řepy!
_tip_