Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jogurtovo-ovocná sklenička

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dnes jsem pro vás vymyslela recept na vynikající a lehký dezert. Troufám si tvrdit, že ho zvládnete připravit sami pro celou rodinu!

Budete potřebovat:

(množství vychází na 4 porce)

  • 370 g mraženého lesního ovoce
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 10 ovesných sušenek
  • 370 g řeckého jogurtu
  • rendlík
  • vařečku
  • misku
  • skleničky

Postup:

  • Mražené ovoce dejte do rendlíku a posypejte ho lžící cukru. Na mírném plameni pak vařte dokud nezměkne. Pak rendlík odstavte a nechte chladnout.
  • Mezitím, co ovoce chladne, rozdrobte sušenky v misce. Pokud se nedrobí samy mezi prsty, rozdrtíte je snadno třeba lžičkou.
  • Na dno skleniček dejte vrstvu sušenkové drti. Na ni přijde asi 1 cm vrstva řeckého jogurtu a na ni asi 1 cm vrstva uvařeného ovoce. Poté vrstvy znovu opakujte v tomto pořadí, dokud vám budou stačit suroviny.
  • Servírovat můžete hned, nebo můžete celou parádu nechat ještě vychladit v ledničce.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka