Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jogurtové kostičky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Honí vás mlsná, ale doma nic sladkého, co by vás lákalo, není? Nebojte, jsem tady, abych vás zachránila svým geniálním receptem, který zvládnete skoro sami s minimem ingrediencí. Jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • tvořítko na led
  • oblíbený jahodový jogurt (nebo jiný ovocný)
  • hořkou čokoládu
  • lžičku kokosového oleje
  • rendlík
  • tácek vyložený pečicím papírem
  • vidličku, lžičku

Postup:

  1. Vybraný jogurt rozdělte do jednotlivých přihrádek tvořítka na led.
  2. Dejte do mrazáku úplně ztuhnout. Minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.
  3. Až si budete jistí, že je jogurt zmrzlý, připravte si polevu. V rendlíku s pomocí dospělého rozpusťte čokoládu se lžičkou kokosového oleje.
  4. Vyklepněte jogurtové kostičky z tvořítka na tácek vyložený pečicím papírem a lžičkou je rychle polejte připravenou polevou. Jakmile budete mít polité všechny kostičky, vraťte tácek znovu do mrazáku.
  5. Až si na kostičkách budete chtít pochutnat, vyndejte je asi 15 minut předem, možná déle. Záleží na vás – musíte vyzkoušet, jestli vám víc chutná jogurt úplně zmrzlý (to je pak můžete jíst rovnou z mrazáku), nebo už trošku povolený. ?

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka