Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Pospíchám k vám dnes se zbrusu novým receptem rovnou od plotny! Všechno se událo tak rychle, že jsem mu ještě nestihla vymyslet jméno. Ale s tím byste mi mohli pomoct vy! Zatím tomu pracovně říkám „něco jako čokoláda“.
Budete potřebovat:
- 1 velký kelímek řeckého jogurtu
- 2 lžíce medu
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 1–2 hrnky ostružin (nebo jiného oblíbeného ovoce, můžete použít třeba maliny nebo borůvky)
- plech s vyššími okraji vyložený alobalem
- mísu
- lžíci
Postup:
- Připravte si plech a pečlivě ho vyložte alobalem – a to i po stranách.
- V míse smíchejte jogurt, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a ochutnejte, případně dochuťte.
- Přidejte ovoce a opatrně ho zamíchejte do jogurtu. Snažte se ovoce úplně nerozmačkat.
- Nalijte do rovnoměrné vrstvy (silné cca 0,5 cm na plech) a dejte na několik hodin do mrazáku.
- Po vytáhnutí z mrazáku vyjměte alobal s „čokoládou“ z plechu a nalámejte ji na menší kousky.
- To, co nesníte hned, skladujte v uzavíratelné krabičce v mrazáku.
Dobrou chuť!
_tip_