Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jogurtová „čokoláda“ s ostružinami

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Pospíchám k vám dnes se zbrusu novým receptem rovnou od plotny! Všechno se událo tak rychle, že jsem mu ještě nestihla vymyslet jméno. Ale s tím byste mi mohli pomoct vy! Zatím tomu pracovně říkám „něco jako čokoláda“.

Budete potřebovat:

  • 1 velký kelímek řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 1–2 hrnky ostružin (nebo jiného oblíbeného ovoce, můžete použít třeba maliny nebo borůvky)
  • plech s vyššími okraji vyložený alobalem
  • mísu
  • lžíci

Postup:

  1. Připravte si plech a pečlivě ho vyložte alobalem – a to i po stranách.
  2. V míse smíchejte jogurt, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a ochutnejte, případně dochuťte.
  3. Přidejte ovoce a opatrně ho zamíchejte do jogurtu. Snažte se ovoce úplně nerozmačkat.
  4. Nalijte do rovnoměrné vrstvy (silné cca 0,5 cm na plech) a dejte na několik hodin do mrazáku.
  5. Po vytáhnutí z mrazáku vyjměte alobal s „čokoládou“ z plechu a nalámejte ji na menší kousky.
  6. To, co nesníte hned, skladujte v uzavíratelné krabičce v mrazáku.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka