Ježek z ovoce
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Dneska jsem si pro vás připravila legraci, díky které si zpříjemníte pochmurné zimní večery. Ukážu vám, jak vyrobit ježka z ovoce. A skvěle se také hodí na narozeninové nebo silvestrovské oslavy! Tak jdeme na to?
Budete potřebovat:
- hrušku
- hrozny anebo jiné bobulové ovoce (borůvky, rybíz, angrešt…)
- černou olivu
- 2 ks hřebíčku (koření)
- škrabku
- parátka
- nůž a prkénko
Postup:
Oloupejte hrušku do půlky – horní část směrem ke stopce. To bude čumáček 🙂 Napichujte kuličky hroznů nebo jiného ovoce na párátka a ty postupně zapichujte do neoloupané části hrušky. Na závěr vytvořte čumáček tak, že uříznete konec olivy a nasadíte ji na špičatý konec hrušky. Už chybí jen oči – zapíchněte dva hřebíčky nad čumáček. A je to! Na tomhle ježkovi je nejlepší, že je nejen velice dekorativní, ale dá se i sníst, hihi!
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka