Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jemný jablečný štrůdl

Ahoj děti!

V prvním zimním receptu najdete jemný štrůdl s jablky a Lipánkem, který jsme my s Laskonkou snědli celý na posezení! Ořechy, jablka, skořice a smetanový Lipánek – mňam! Tak už vás nebudu zdržovat a jdeme na to.

Budete potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g Jihočeského másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 2 lžíce octa
  • špetka soli

Na náplň:

Postup:

  1. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemné plátky nebo nastrouháme.
  2. Pak je zakapeme šťávou z citronu, smícháme s najemno nasekanými ořechy, spařenými a okapanými rozinkami, vanilkovým a krystalovým cukrem.
  3. Strouhanku opražíme dozlatova na 80 g másla a necháme vychladnout.
  4. Na vále do proseté a špetkou soli ochucené mouky zapracujeme vajíčka, změklé máslo, vodu a ocet. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které má kompaktní konzistenci, rozdělíme jej napůl a vyválíme z něj tenký plát, který posypeme opraženou strouhankou.
  5. Navrch strouhanky klademe jablečno-ořechovou směs (jablka rozprostřeme na dvě třetiny těsta do středu), tu posypeme skořicí a natřeme Lipánkem.
  6. Těsto zavineme, kraje utěsníme a přeneseme na plech vymazaný máslem. Obě nohavice potřeme zbylým rozpuštěným máslem a mlékem a posypeme plátkovými mandlemi.
  7. Pečeme cca 40 minut při 160-170 °C dozlatova. Závin necháme vychladnout, až poté ho krájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

Děkujeme partnerovi:

 

Vaše prasátko Pigy