Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jednoduchý třešňový kompot

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Letos se mi urodila taková spousta třešní, že je skoro nestíhám ani zpracovávat, a to jich má Pigy pořád plnou papulu, hihi. Pokud podobná situace panuje i u vás, přicházím na pomoc s jednoduchým receptem na skvělý a rychlý třešňový kompot.

Budete potřebovat:

  • ½ kila třešní
  • 60 ml vody
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetku soli
  • odpeckovávač třešní (pokud ho nemáte, bude příprava zdlouhavější, ale dá se to zvládnout i bez něj – v tom případě budete potřebovat prkénko a ostrý nožík)
  • rendlík s pokličkou
  • vařečku na míchání

Postup:

  1. Pečlivě třešně omyjte a nechte oschnout. Otrhejte stopky a vypeckujte pomocí odpeckovávače. Pokud ho nemáte, každou třešeň nožíkem rozkrojte napůl a pecku vyndejte.
  2. Třešně dejte do rendlíku a přidejte zbytek ingrediencí kromě vanilkového extraktu a dobře promíchejte.
  3. Rendlík přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen a nechte směs ještě asi půl hodiny vařit. Kontrolujte a občas promíchejte. Kdyby se vám zdálo, že vody je příliš málo, malinko přilijte.
  4. Po 30 minutách sundejte rendlík z plotny a vmíchejte vanilkový extrakt. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.
  5. Jezte hned, nebo přendejte do uzavíratelné skleničky, kde vám vydrží asi týden. Ale pozor – v lednici se trošku „zdrcne“ – ztuhne.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka