Recepty

Jednoduché hruškové jednohubky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Doufám, že se vám hrušky ještě nepřejedly – ale myslím, že to ani nejde! Nebo alespoň mně a Pigymu ne, hihi! Dnes se s vámi chci podělit o další jednoduchou hruškovou pochoutku. Zvládnete ji skoro sami a do dvaceti minut je hotová. Tak jdeme na to?

Budete potřebovat:

  • 1 velkou zralou, ale ne příliš měkkou hrušku
  • několik plátků pancetty (to je italská, na tenké plátky krájená slanina; pokud neseženete, můžete nahradit sušenou šunkou)
  • 60 g čerstvého kozího sýru umíchaného se lžičkou medu (pokud vám nechutná kozí sýr, zkuste ho v tomto případě nahradit třeba Lučinou nebo jiným čerstvým sýrem)
  • 30 g čerstvého sýra (např. Philadelphia, Lučina atd. – platí pouze v případě, že používáte kozí sýr)
  • drcený černý pepř
  • prkénko a nůž
  • misku a lžíci
  • plech vyložený pečicím papírem
  • talíř vyložený papírovou utěrkou
  • velký servírovací talíř nebo tác

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pomoc dospělého je samozřejmostí!
  2. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte vedle sebe plátky pancetty a pečte v troubě 8-10 minut, dokud nebude zlatavá a křupavá. (Platí při použití pancetty. Sušenou šunku nepečte a pokračujte bodem č. 4.)
  3. Po vyndání z trouby přendejte pancettu na papírovou utěrku na talíři. Vysaje přebytečný tuk.
  4. V misce smíchejte kozí a čerstvý sýr. Pokud vynecháváte kozí sýr, rozmíchejte si 90 g čerstvého sýru se lžičkou medu.
  5. Nakrájejte hrušku napříč (to znamená na šířku, ne na délku – vzniknou vám kolečka) na tenké plátky (3 – 5 mm). Vyskládejte je vedle sebe na servírovací tác nebo talíř.
  6. Na každé kolečko hrušky přijde plátek pancetty a lžička sýrové směsi.
  7. Jakmile budete mít obložena všechna hrušková kolečka, jemně popepřete čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka