Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Doufám, že se vám hrušky ještě nepřejedly – ale myslím, že to ani nejde! Nebo alespoň mně a Pigymu ne, hihi! Dnes se s vámi chci podělit o další jednoduchou hruškovou pochoutku. Zvládnete ji skoro sami a do dvaceti minut je hotová. Tak jdeme na to?
Budete potřebovat:
- 1 velkou zralou, ale ne příliš měkkou hrušku
- několik plátků pancetty (to je italská, na tenké plátky krájená slanina; pokud neseženete, můžete nahradit sušenou šunkou)
- 60 g čerstvého kozího sýru umíchaného se lžičkou medu (pokud vám nechutná kozí sýr, zkuste ho v tomto případě nahradit třeba Lučinou nebo jiným čerstvým sýrem)
- 30 g čerstvého sýra (např. Philadelphia, Lučina atd. – platí pouze v případě, že používáte kozí sýr)
- drcený černý pepř
- prkénko a nůž
- misku a lžíci
- plech vyložený pečicím papírem
- talíř vyložený papírovou utěrkou
- velký servírovací talíř nebo tác
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pomoc dospělého je samozřejmostí!
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložte vedle sebe plátky pancetty a pečte v troubě 8-10 minut, dokud nebude zlatavá a křupavá. (Platí při použití pancetty. Sušenou šunku nepečte a pokračujte bodem č. 4.)
- Po vyndání z trouby přendejte pancettu na papírovou utěrku na talíři. Vysaje přebytečný tuk.
- V misce smíchejte kozí a čerstvý sýr. Pokud vynecháváte kozí sýr, rozmíchejte si 90 g čerstvého sýru se lžičkou medu.
- Nakrájejte hrušku napříč (to znamená na šířku, ne na délku – vzniknou vám kolečka) na tenké plátky (3 – 5 mm). Vyskládejte je vedle sebe na servírovací tác nebo talíř.
- Na každé kolečko hrušky přijde plátek pancetty a lžička sýrové směsi.
- Jakmile budete mít obložena všechna hrušková kolečka, jemně popepřete čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.
Dobrou chuť!
_tip_