Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jednoduché hruškové jednohubky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Doufám, že se vám hrušky ještě nepřejedly – ale myslím, že to ani nejde! Nebo alespoň mně a Pigymu ne, hihi! Dnes se s vámi chci podělit o další jednoduchou hruškovou pochoutku. Zvládnete ji skoro sami a do dvaceti minut je hotová. Tak jdeme na to?

Budete potřebovat:

  • 1 velkou zralou, ale ne příliš měkkou hrušku
  • několik plátků pancetty (to je italská, na tenké plátky krájená slanina; pokud neseženete, můžete nahradit sušenou šunkou)
  • 60 g čerstvého kozího sýru umíchaného se lžičkou medu (pokud vám nechutná kozí sýr, zkuste ho v tomto případě nahradit třeba Lučinou nebo jiným čerstvým sýrem)
  • 30 g čerstvého sýra (např. Philadelphia, Lučina atd. – platí pouze v případě, že používáte kozí sýr)
  • drcený černý pepř
  • prkénko a nůž
  • misku a lžíci
  • plech vyložený pečicím papírem
  • talíř vyložený papírovou utěrkou
  • velký servírovací talíř nebo tác

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pomoc dospělého je samozřejmostí!
  2. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte vedle sebe plátky pancetty a pečte v troubě 8-10 minut, dokud nebude zlatavá a křupavá. (Platí při použití pancetty. Sušenou šunku nepečte a pokračujte bodem č. 4.)
  3. Po vyndání z trouby přendejte pancettu na papírovou utěrku na talíři. Vysaje přebytečný tuk.
  4. V misce smíchejte kozí a čerstvý sýr. Pokud vynecháváte kozí sýr, rozmíchejte si 90 g čerstvého sýru se lžičkou medu.
  5. Nakrájejte hrušku napříč (to znamená na šířku, ne na délku – vzniknou vám kolečka) na tenké plátky (3 – 5 mm). Vyskládejte je vedle sebe na servírovací tác nebo talíř.
  6. Na každé kolečko hrušky přijde plátek pancetty a lžička sýrové směsi.
  7. Jakmile budete mít obložena všechna hrušková kolečka, jemně popepřete čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka