Jarní růžová limonáda
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Dovolte mi, abych vám představila zbrusu nové recepty na limonády. A ne jen tak ledajaké limonády! Věřím, že si pochutnáte!
Tradičně v sobě limonády mívají dost cukru, a proto se nedoporučují pít moc často. Já jsem vymyslela ale taková pitíčka, která jsou bez cukru, ale přitom přirozeně sladká a dobrá. Cukr jsem nahradila například sladidlem ze stévie, to je rostlinka, jejíž lístky jsou přirozeně sladké, dokonce daleko sladší než cukr, a přitom neobsahují nic, z čeho bychom byli tlustí. Takové sladidlo je běžně k dostání v potravinách anebo v drogérii. Stévii si můžete také vypěstovat doma! Ale teď už k první, jarní a růžově osvěžující limonádě.
Budete potřebovat:
- 1,5 hrnku šťávy z čerstvě vymačkaných citronů (to je asi 7-8 citronů)
- 1 hrnek malin
- 7 hrnků vody
- pár kapek tekutého sladidla ze stévie
- plátky citronu a snítky rozmarýnu na ozdobu
- lis na citrony
- mixér
- džbán
- dlouho lžičku na zamíchání
- sklenice
Postup:
Nejprve vymačkejte všechny citrony. Šťávu z nich nalijte do džbánu.Poproste dospělého, aby vám v mixéru rozmixoval maliny s pár kousky ledu. Mixujte tak dlouho, dokud neutvoříte ledovou tříšť.
Malinovou tříšť přilijte do džbánu. Přidejte stévii podle chuti a zamíchejte. Nezapomeňte, že stévie je sladší než cukr, nezapomeňte průběžně ochutnávat, ať limonádu nepřesladíte. Pak už stačí jen přidat vodu, znova zamíchat, rozlít do sklenic, ozdobit plátkem citronu a(nebo)snítkou rozmarýnu. A je hotovo!
Vaše veverka Laskonka