Jahodovo-smetanová zmrzlina
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Léto je v plném proudu a já doufám, že si ho pořádně užíváte. Po dlouhém školním roce si to přeci zasloužíte 😉 Jestli vám k dokonalosti ještě něco chybí, tak si zkuste doma udělat výbornou domácí zmrzlinu. Ta totiž k létu neodmyslitelně patří! Jen k její výrobě přizvěte rodiče, kteří vám určitě rádi pomohou.
Budete potřebovat:
- 150 g jahod
- 65 g cukru krupice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 75 ml smetany na šlehání
- 25 ml mléka
- nůž
- gumovou stěrku
- elektrický mixer
- nádobu na mixování
- odměrku na tekutiny
- kuchyňskou váhu
- tvořítka na nanuky
Postup:
Jahody nejprve umyjte a rozkrojte napůl. Vložte do nádoby na mixování, přidejte odvážený cukr a rozmixujte do hladka. Do směsi nalijte citrónovou šťávu, mléko a smetanu. Vše gumovou stěrkou promíchejte.
Připravte si tvořítka na nanuky – vymyjte je vlažnou vodou. Jahodovou směs do nich nalijte, uzavřete a dejte alespoň přes noc zmrazit.
Jakmile dostanete na zmrzlinu chuť, vyndejte nanuky z mrazáku alespoň 10 minut předem, aby šli lépe vyklopit, a mlsejte.
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka
P.S. Pokud doma nemáte tvořítka na nanuky, můžete směs nalít do plastové krabičky a dát zmrznout. Zmrzlinu pak můžete jíst rovnou z ní, nebo si uděláte krásný letní pohár se zmrzlinou a šlehačkou 🙂