Recepty

Jahodovo-smetanová zmrzlina

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Léto je v plném proudu a já doufám, že si ho pořádně užíváte. Po dlouhém školním roce si to přeci zasloužíte 😉 Jestli vám k dokonalosti ještě něco chybí, tak si zkuste doma udělat výbornou domácí zmrzlinu. Ta totiž k létu neodmyslitelně patří! Jen k její výrobě přizvěte rodiče, kteří vám určitě rádi pomohou.

Budete potřebovat:

  • 150 g jahod
  • 65 g cukru krupice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 75 ml smetany na šlehání
  • 25 ml mléka
  • nůž
  • gumovou stěrku
  • elektrický mixer
  • nádobu na mixování
  • odměrku na tekutiny
  • kuchyňskou váhu
  • tvořítka na nanuky

Postup:

Jahody nejprve umyjte a rozkrojte napůl. Vložte do nádoby na mixování, přidejte odvážený cukr a rozmixujte do hladka. Do směsi nalijte citrónovou šťávu, mléko a smetanu. Vše gumovou stěrkou promíchejte.

Připravte si tvořítka na nanuky – vymyjte je vlažnou vodou. Jahodovou směs do nich nalijte, uzavřete a dejte alespoň přes noc zmrazit.

Jakmile dostanete na zmrzlinu chuť, vyndejte nanuky z mrazáku alespoň 10 minut předem, aby šli lépe vyklopit, a mlsejte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů

P.S. Pokud doma nemáte tvořítka na nanuky, můžete směs nalít do plastové krabičky a dát zmrznout. Zmrzlinu pak můžete jíst rovnou z ní, nebo si uděláte krásný letní pohár se zmrzlinou a šlehačkou 🙂