Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Kromě sezóny jahod začíná také sezóna rebarbory. Je taky skvělá a je nejvyšší čas vás s ní seznámit.
Budete potřebovat:
- 3 stonky rebarbory
- cukr
- 300 g jahod rozmixovaných na pyré
- šťávu vymačkanou z 6 citronů
- 4 hrnky vody
- rendlík
- mixér
- prkénko a nůž
Postup:
- Očistěte jahody a rozmixujte je na pyré.
- Očistěte stonky rebarbory a nakrájejte na kousky. Hoďte do rendlíku.
- Do rendlíku přidejte 0,5 – 1 hrnek cukru a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Se sporákem pomáhá jako vždy dospělý J
- Odstavte z plotny a vmíchejte jahodové pyré. Pořádně zamíchejte a ochutnejte, jestli směs nepotřebuje ještě dosladit. Nechte 45 minut odpočívat.
- Přelijte směs do džbánu a dejte ještě alespoň na hodinu chladit do lednice.
- Vyndejte džbán, přidejte citronovou šťávu a zamíchejte.
- Podávejte s ledem.