Recepty

Jahodové tacos

Zdroj: willcookforsmiles.com

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Už jste přejedení jahod? Já teda ne! A víte co? Mám pro vás další jahodovou lahůdku. Budete sice potřebovat jednu speciální ingredienci, ale slibuji, že její shánění bude stát za to. Jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • kukuřičné tacos (křupavé, pevné kukuřičné „skořápky“ na mexické tacos – pozor, nejde o placky)
  • 3 lžičky a 3 lžíce cukru
  • 1 a ½ lžičky skořice
  • 3 lžičky rozpuštěného másla
  • 1 košík jahod
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 1 balení smetanového sýra (např. Philadelphia)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
  • plech vyložený pečicím papírem
  • misku
  • větší misku
  • rendlík
  • mašlovačku
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Budeme pracovat s troubou, proto zavolejte na pomoc dospělého. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. V rendlíku rozpusťte 3 lžičky másla.
  3. V misce smíchejte 3 lžičky cukru se lžičkou skořice.
  4. Mašlovačkou potřete povrch tacos a obalte je ve směsi cukru a skořice. Obalené tacos dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte 5-7 minut. Poté vytáhněte plech a nechte zchladnout.
  6. Ve větší misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu nebo jogurt, 3 lžíce cukru a 2 lžičky vanilkového extraktu (můžete vynechat). Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs. Směs můžete přendat do cukrářského sáčku, při plnění tacos se vám s ním bude dobře pracovat.
  7. Zbavte jahody stopek a umyjte je. Nakrájejte je na kostičky.
  8. Každé taco naplňte vzniklou směsí a nakrájenými jahodami a podávejte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka