Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Už jste přejedení jahod? Já teda ne! A víte co? Mám pro vás další jahodovou lahůdku. Budete sice potřebovat jednu speciální ingredienci, ale slibuji, že její shánění bude stát za to. Jdeme na to!
Budete potřebovat:
- kukuřičné tacos (křupavé, pevné kukuřičné „skořápky“ na mexické tacos – pozor, nejde o placky)
- 3 lžičky a 3 lžíce cukru
- 1 a ½ lžičky skořice
- 3 lžičky rozpuštěného másla
- 1 košík jahod
- 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 1 balení smetanového sýra (např. Philadelphia)
- 2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
- plech vyložený pečicím papírem
- misku
- větší misku
- rendlík
- mašlovačku
- prkénko a nůž
Postup:
- Budeme pracovat s troubou, proto zavolejte na pomoc dospělého. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- V rendlíku rozpusťte 3 lžičky másla.
- V misce smíchejte 3 lžičky cukru se lžičkou skořice.
- Mašlovačkou potřete povrch tacos a obalte je ve směsi cukru a skořice. Obalené tacos dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 5-7 minut. Poté vytáhněte plech a nechte zchladnout.
- Ve větší misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu nebo jogurt, 3 lžíce cukru a 2 lžičky vanilkového extraktu (můžete vynechat). Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs. Směs můžete přendat do cukrářského sáčku, při plnění tacos se vám s ním bude dobře pracovat.
- Zbavte jahody stopek a umyjte je. Nakrájejte je na kostičky.
- Každé taco naplňte vzniklou směsí a nakrájenými jahodami a podávejte.
Dobrou chuť!