Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jahodové tacos

Zdroj: willcookforsmiles.com

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Už jste přejedení jahod? Já teda ne! A víte co? Mám pro vás další jahodovou lahůdku. Budete sice potřebovat jednu speciální ingredienci, ale slibuji, že její shánění bude stát za to. Jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • kukuřičné tacos (křupavé, pevné kukuřičné „skořápky“ na mexické tacos – pozor, nejde o placky)
  • 3 lžičky a 3 lžíce cukru
  • 1 a ½ lžičky skořice
  • 3 lžičky rozpuštěného másla
  • 1 košík jahod
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 1 balení smetanového sýra (např. Philadelphia)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
  • plech vyložený pečicím papírem
  • misku
  • větší misku
  • rendlík
  • mašlovačku
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Budeme pracovat s troubou, proto zavolejte na pomoc dospělého. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. V rendlíku rozpusťte 3 lžičky másla.
  3. V misce smíchejte 3 lžičky cukru se lžičkou skořice.
  4. Mašlovačkou potřete povrch tacos a obalte je ve směsi cukru a skořice. Obalené tacos dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte 5-7 minut. Poté vytáhněte plech a nechte zchladnout.
  6. Ve větší misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu nebo jogurt, 3 lžíce cukru a 2 lžičky vanilkového extraktu (můžete vynechat). Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs. Směs můžete přendat do cukrářského sáčku, při plnění tacos se vám s ním bude dobře pracovat.
  7. Zbavte jahody stopek a umyjte je. Nakrájejte je na kostičky.
  8. Každé taco naplňte vzniklou směsí a nakrájenými jahodami a podávejte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka