Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jahodové muffiny

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dnes budeme péct jahodové muffiny! Ale pozor, budete potřebovat pomoc dospělého. To víte, pečení je věda a není žádná hanba si nechat pomáhat! Pokud dostanete na dnešní dobrotu chuť, ukažte mamince tenhle recept a určitě se s vámi do vaření s radostí pustí!

Budete potřebovat:

  • formu na muffiny
  • jahody – nakrájené na malé kousky
  • čokoládu – nalámanou na malé kousky
  • na těsto: 200 gramů hladké mouky, 50 gramů polohrubé mouky, 100 gramů cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 pytlíček vanilkového cukru, špetku soli, 2 vejce, 200 ml mléka, 85 gramů másla (rozpuštěného v rendlíku – udělá dospělý)

Postup:

Nejprve v jedné míse smícháme všechny sypké přísady, tedy: hladkou a hrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli. Ve druhé míse smícháme tekuté přísady, tedy: mléko, vejce, máslo. Teď to, co je ve dvou miskách, spojíme všechno dohromady v jedné – sesypeme to zkrátka všechno dohromady a promícháme! Až budeme mít zamícháno, do směsi přihodíme jahody a čokoládu a jemně zamícháme (tak, abychom nerozmačkali jahody).

Směsí naplníme formu na muffiny a maminka dá péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi tak na 20 nebo 25 minut. Po vytažení z trouby nechte trochu vychladnout. A je to!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka     Více receptů

P.S. Jahody můžete nahradit i jiným ovocem, které máte rádi.