Recepty

Jahodová pěna

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Další recept letošní jahodové sezóny! Hodí se udělat, když má maminka v lednici schované nepotřebné bílky. Připomeňte se jí, ať na vás při pečení myslí a dá vám je stranou. Můžete pak společně připravit výbornou svačinu pro celou rodinu.

Budete potřebovat:

  • 500 g čerstvých jahod
  • 250 ml zakysané smetany
  • 250 ml plnotučného/polotučného tvarohu
  • 3 bílky
  • 1 vanilkový cukr
  • mixér a šlehač
  • kuchyňskou váhu
  • cedník
  • 2 mísy
  • dřevěnou vařečku
  • skleněné pohár

Postup:

Jahody odstopkujte, dejte do cedníku, umyjte a nechte okapat. Pak je s dospělým mixérem rozmixujte. Jahodovou kaši přelijte do mísy, přidejte kysanou smetanu, tvaroh, cukr a vše pořádně zamíchejte.

V jiné míse společně ušlehejte šlehačem bílky na tuhý sníh, který pak opatrně vmícháte do jahodové směsi. Vše pak rozdělte do skleněných pohárů, dejte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny vychladit.

Až si zas u Justýny na zahrádce natrhám čerstvé jahody a připravím z nich nějakou dobrotu, určitě se s vámi podělím o recept. To samé ale můžete udělat i vy a nezapomeňte mi k tomu poslat i fotografii!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů