Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jablečná tortilla

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je v plném proudu, všude je spousta jablíček, která jsou chutná a zdravá, a tak jsem si pro vás připravila výborný recept na jablečnou tortillu – tu jste ještě určitě neochutnali. Tak do toho!

Budete potřebovat (1 porce = 1 tortilla):

  • 1 celozrnnou tortillu
  • 1 jablko
  • Mletou skořici
  • Lžíci rozinek
  • Lžíci tvarohu
  • Ořechové máslo (dle vlastního výběru – arašídové, mandlové… anebo nemusí být vůbec)
  • máslo
  • Nepřilnavou pánvičku
  • Struhadlo
  • nůž
  • Obracečku

Postup:

  1. Rozprostřenou tortillu si připravíme na snadné skládání nakrojením – s tím pomůže dospělý. Na rozprostřené tortille udělejte jeden řez, a to z prostředka tortilly přímo dolů. Bude se tak snadno skládat – vysvětlíme si v dalších krocích.
  2. Nastrouhejte jablíčko nahrubo a rozprostřete ho na horní půlku tortilly.
  3. Jablko posypejte rozinkami.
  4. Na levou spodní čtvrtinu tortilly naneste štědrou vrstvu tvarohu.
  5. Vše poprašte mletou skořicí a pokapejte ořechovým máslem, pokud ho máte rádi.
  6. Společně s dospělým dejte rozehřát pánev na střední plamen.
  7. Složte tortillu – je naříznutá ve spodní polovině. Nalevo je tvaroh, pravá čtvrtina je prázdná – tou začneme. Přehněte ji směrem nahoru na část s nastrouhaným jablkem. Pak pokračujte v ohýbání ještě dvakrát stejným stylem, vždy ohněte čtvrtinu tortilly doleva a přiberete další vrstvu.
  8. Složenou tortillu potřete jemnou vrstvou másla, nahoře i dole, aby se nepřichytila na pánvi.
  9. Dejte na pánev. Hlídejte teplotu, opékejte pozvolna. Za 3 – 5 minut pomocí obracečky otočte a opečte z druhé strany.
  10. Až bude tortilla zlatavá, přendejte na talíř a můžete hodovat!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka