Recepty

Jablečná tortilla

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je v plném proudu, všude je spousta jablíček, která jsou chutná a zdravá, a tak jsem si pro vás připravila výborný recept na jablečnou tortillu – tu jste ještě určitě neochutnali. Tak do toho!

Budete potřebovat (1 porce = 1 tortilla):

  • 1 celozrnnou tortillu
  • 1 jablko
  • Mletou skořici
  • Lžíci rozinek
  • Lžíci tvarohu
  • Ořechové máslo (dle vlastního výběru – arašídové, mandlové… anebo nemusí být vůbec)
  • máslo
  • Nepřilnavou pánvičku
  • Struhadlo
  • nůž
  • Obracečku

Postup:

  1. Rozprostřenou tortillu si připravíme na snadné skládání nakrojením – s tím pomůže dospělý. Na rozprostřené tortille udělejte jeden řez, a to z prostředka tortilly přímo dolů. Bude se tak snadno skládat – vysvětlíme si v dalších krocích.
  2. Nastrouhejte jablíčko nahrubo a rozprostřete ho na horní půlku tortilly.
  3. Jablko posypejte rozinkami.
  4. Na levou spodní čtvrtinu tortilly naneste štědrou vrstvu tvarohu.
  5. Vše poprašte mletou skořicí a pokapejte ořechovým máslem, pokud ho máte rádi.
  6. Společně s dospělým dejte rozehřát pánev na střední plamen.
  7. Složte tortillu – je naříznutá ve spodní polovině. Nalevo je tvaroh, pravá čtvrtina je prázdná – tou začneme. Přehněte ji směrem nahoru na část s nastrouhaným jablkem. Pak pokračujte v ohýbání ještě dvakrát stejným stylem, vždy ohněte čtvrtinu tortilly doleva a přiberete další vrstvu.
  8. Složenou tortillu potřete jemnou vrstvou másla, nahoře i dole, aby se nepřichytila na pánvi.
  9. Dejte na pánev. Hlídejte teplotu, opékejte pozvolna. Za 3 – 5 minut pomocí obracečky otočte a opečte z druhé strany.
  10. Až bude tortilla zlatavá, přendejte na talíř a můžete hodovat!

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka