Recepty
Jablečná tortilla
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Podzim je v plném proudu, všude je spousta jablíček, která jsou chutná a zdravá, a tak jsem si pro vás připravila výborný recept na jablečnou tortillu – tu jste ještě určitě neochutnali. Tak do toho!
Budete potřebovat (1 porce = 1 tortilla):
- 1 celozrnnou tortillu
- 1 jablko
- Mletou skořici
- Lžíci rozinek
- Lžíci tvarohu
- Ořechové máslo (dle vlastního výběru – arašídové, mandlové… anebo nemusí být vůbec)
- máslo
- Nepřilnavou pánvičku
- Struhadlo
- nůž
- Obracečku
Postup:
- Rozprostřenou tortillu si připravíme na snadné skládání nakrojením – s tím pomůže dospělý. Na rozprostřené tortille udělejte jeden řez, a to z prostředka tortilly přímo dolů. Bude se tak snadno skládat – vysvětlíme si v dalších krocích.
- Nastrouhejte jablíčko nahrubo a rozprostřete ho na horní půlku tortilly.
- Jablko posypejte rozinkami.
- Na levou spodní čtvrtinu tortilly naneste štědrou vrstvu tvarohu.
- Vše poprašte mletou skořicí a pokapejte ořechovým máslem, pokud ho máte rádi.
- Společně s dospělým dejte rozehřát pánev na střední plamen.
- Složte tortillu – je naříznutá ve spodní polovině. Nalevo je tvaroh, pravá čtvrtina je prázdná – tou začneme. Přehněte ji směrem nahoru na část s nastrouhaným jablkem. Pak pokračujte v ohýbání ještě dvakrát stejným stylem, vždy ohněte čtvrtinu tortilly doleva a přiberete další vrstvu.
- Složenou tortillu potřete jemnou vrstvou másla, nahoře i dole, aby se nepřichytila na pánvi.
- Dejte na pánev. Hlídejte teplotu, opékejte pozvolna. Za 3 – 5 minut pomocí obracečky otočte a opečte z druhé strany.
- Až bude tortilla zlatavá, přendejte na talíř a můžete hodovat!
Dobrou chuť!
_tip_