Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Hummus se sušenými rajčaty

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jestlipak víte, co je to hummus? Je to pasta z cizrny. Opravdová pochoutka! Cizrna je luštěnina, stejně jako třeba hrách nebo fazole. Je zdravá (má v sobě totiž hodně vápníku) a chutná. Dá se s ní úplně čarovat! A tady je recept na jedno takové cizrnové kouzlo.

Budete potřebovat:

  • plechovku cizrny
  • olivový olej
  • šťávu z pulky citronu
  • dva stroužky česneku
  • špetku soli a špetku pepře
  • sušená rajčata
  • misku
  • mixér a pomoc dospělého

Postup:

Napřed se cizrna musí uvařit. Pokud nemáte cizrnu v plechovce, namočte ji přes noc – změkne a nabobtná, a pak krátce povařte. Jednodušší je ale použít cizrnu z plechovky, která je v obchodech běžne k dostání  a je už připravená na další zpracování.
Dál je to snadné: cizrnu, kapku olivového oleje, šťávu z půlky citronu, dva stroužky česneku, sůl a pepř – dejte do mixéru a rozmixujte do hladké pasty. S mixérem pomůže dospělý. Pastu přendejte do misky, přihoďte nakrájená sušená rajčata a zamíchejte. A je to! Do hummusu si můžete namáčet zeleninu nebo k němu přikusovat chlebové placky (pita chleba). Dá se namazat i jako pomazánka.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů