Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Hruškový crumble se zázvorem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Crumble (čti krambl) je takový evergreen mých receptů. Možných kombinací je nepřeberné množství a se základním receptem si můžete krásně hrát. Nebo alespoň já si s ním hraju, a tak jsem přišla na úžasnou kombinaci hrušek a zázvoru. To musíte vyzkoušet!

Budete potřebovat:

  • 6 zralých hrušek
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • asi 1 lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžičku mletého zázvoru (k dostání v oddělení s kořením)
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu

Na horní vrstvu:

  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g ovesných vloček rozmixovaných v mixéru na mouku
  • 20 g mandlových plátků
  • 1 lžičku mletého zázvoru

Dále:

  • prkénko a nůž
  • škrabku
  • mísu
  • lžíci
  • zapékací misku
  • rendlík

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů a přizvěte na pomoc dospělého.
  2. Škrabkou zbavte hrušky slupek.
  3. Zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy.
  4. Přidejte citronovou šťávu, strouhaný čerstvý zázvor, mletý zázvor, skořici a med nebo javorový sirup a vše dobře promíchejte.
  5. Směs přesuňte do zapékací misky a pečte 10 minut.
  6. Mezitím v rendlíku na jemném plameni rozpusťte kokosový olej (nebo máslo) s javorovým sirupem (nebo medem).
  7. Jakmile bude vše rozpuštěné, odstavte a přisypejte vločky, mouku z vloček, mandle a zázvor a dobře promíchejte.
  8. Vyndejte zapékací misku s hruškami a celý povrch pokryjte směsí z vloček.
  9. Vraťte do trouby a pečte dalších 25–30 minut, až bude povrch zlatavý a křupavý.
  10. Servírujte teplé, perfektní je se lžící bílého nebo kokosového jogurtu nebo s kopečkem zmrzliny.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka