Recepty
Hruškový crumble se zázvorem
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Crumble (čti krambl) je takový evergreen mých receptů. Možných kombinací je nepřeberné množství a se základním receptem si můžete krásně hrát. Nebo alespoň já si s ním hraju, a tak jsem přišla na úžasnou kombinaci hrušek a zázvoru. To musíte vyzkoušet!
Budete potřebovat:
- 6 zralých hrušek
- 1 lžičku citronové šťávy
- asi 1 lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžičku mletého zázvoru (k dostání v oddělení s kořením)
- ½ lžičky skořice
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
Na horní vrstvu:
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 2 lžíce kokosového oleje nebo másla
- 50 g ovesných vloček
- 50 g ovesných vloček rozmixovaných v mixéru na mouku
- 20 g mandlových plátků
- 1 lžičku mletého zázvoru
Dále:
- prkénko a nůž
- škrabku
- mísu
- lžíci
- zapékací misku
- rendlík
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 stupňů a přizvěte na pomoc dospělého.
- Škrabkou zbavte hrušky slupek.
- Zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy.
- Přidejte citronovou šťávu, strouhaný čerstvý zázvor, mletý zázvor, skořici a med nebo javorový sirup a vše dobře promíchejte.
- Směs přesuňte do zapékací misky a pečte 10 minut.
- Mezitím v rendlíku na jemném plameni rozpusťte kokosový olej (nebo máslo) s javorovým sirupem (nebo medem).
- Jakmile bude vše rozpuštěné, odstavte a přisypejte vločky, mouku z vloček, mandle a zázvor a dobře promíchejte.
- Vyndejte zapékací misku s hruškami a celý povrch pokryjte směsí z vloček.
- Vraťte do trouby a pečte dalších 25–30 minut, až bude povrch zlatavý a křupavý.
- Servírujte teplé, perfektní je se lžící bílého nebo kokosového jogurtu nebo s kopečkem zmrzliny.
Dobrou chuť!
_tip_