Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Hruškový crumble s překvapením

Ahoj děti!

Je tu další zimní recept a tentokrát pro vás mám něco sladkého – hruškový crumble. Je to moc dobrá bašta – něco mezi cereáliemi a koláčem, a já ho podávám s vanilkovým překvapením navíc!

Budete potřebovat:

Na náplň:

  • 600g oloupaných hrušek zbavených jádřinců
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 lžíce krupicového cukru

Na drobenku:

  • 100 g Jihočeského másla
  • 150 g hrubé nebo celozrnné mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 40 g ovesných vloček

Na překvapení:

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 190 °C.
  2. Hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Pokapejte je citronovou šťávou, posypte 2 polovinou skořice a vše důkladně promíchejte.
  3. V jiné míse promíchejte vločky s moukou a třtinovým cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo a začněte vše propracovávat, dokud nevznikne jemná směs podobající se mokré strouhance.
  4. Hruškovou náplň rozprostřete na dno malého pekáčku nebo menší zapékací mísy vymazané máslem. Náplň rovnoměrně posypte těstem, které při tom načechrejte, aby bylo vzdušné a po upečení křupavé a propečené.
  5. Pečte 25-30 minut dozlatova.
  6. Zatímco se crumble peče, připravte krém. Vanilkovou pomazánku rozšlehejte s tvarohovým Lipánkem a javorovým sirupem.
  7. Crumble po upečení nechte alespoň pár minut vychladnout a podávejte s krémem.

Dobrou chuť!

Vaše prasátko Pigy