Recepty
Hruškový crumble s překvapením
Ahoj děti!
Je tu další zimní recept a tentokrát pro vás mám něco sladkého – hruškový crumble. Je to moc dobrá bašta – něco mezi cereáliemi a koláčem, a já ho podávám s vanilkovým překvapením navíc!
Budete potřebovat:
Na náplň:
- 600g oloupaných hrušek zbavených jádřinců
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mleté skořice
- 3 lžíce krupicového cukru
Na drobenku:
- 100 g Jihočeského másla
- 150 g hrubé nebo celozrnné mouky
- 100 g třtinového cukru
- špetka soli
- 40 g ovesných vloček
Na překvapení:
- 150 g Lipánek vanilková pomazánka
- 130g Lipánek tvarohový
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup:
- Rozehřejte troubu na 190 °C.
- Hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Pokapejte je citronovou šťávou, posypte 2 polovinou skořice a vše důkladně promíchejte.
- V jiné míse promíchejte vločky s moukou a třtinovým cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo a začněte vše propracovávat, dokud nevznikne jemná směs podobající se mokré strouhance.
- Hruškovou náplň rozprostřete na dno malého pekáčku nebo menší zapékací mísy vymazané máslem. Náplň rovnoměrně posypte těstem, které při tom načechrejte, aby bylo vzdušné a po upečení křupavé a propečené.
- Pečte 25-30 minut dozlatova.
- Zatímco se crumble peče, připravte krém. Vanilkovou pomazánku rozšlehejte s tvarohovým Lipánkem a javorovým sirupem.
- Crumble po upečení nechte alespoň pár minut vychladnout a podávejte s krémem.
Dobrou chuť!
_tip_