Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Vy víte nejlíp ze všech, že pro vás vymýšlím ty nejlahodnější recepty se sezónním ovocem a zeleninou. Poslední dobou jsme tu měli třeba ostružiny a angrešt. A dnes je čas na hrušky!
Hrušky jsou bezesporu jednou z věcí, proč se těšit na podzim. Mrkněte (a hlavně vyzkoušejte!) můj zbrusu nový recept na skořicově medové hruškové čipsy.
Budete potřebovat:
- 2 hrušky
- med
- mletou skořici
- plech vyložený pečicím papírem
- nůž a prkénko
- 2 malé lžičky (jednu na med, druhou na skořici)
- uzavíratelnou krabičku
Postup:
- Předehřejte troubu asi na 100 stupňů. Celý trik dnešního receptu spočívá v pomalém pečení při nižší teplotě.
- S pomocí dospělého rozkrojte hrušky a odstraňte jádřince. Pak nakrájejte hrušky na velmi tenké plátky – co nejtenčí zvládnete ?
- Hruškové plátky klaďte na plech vyložený pečicím papírem vedle sebe v jedné vrstvě (mohou se dotýkat, ale neměly by se překrývat).
- Naberte med na lžičku a pokapejte jím hrušky na plechu.
- Druhou lžičkou naberte mletou skořici a hrušky poprašte. Pokud vám to se lžičkou nejde, zkuste vzít skořici mezi prsty a plech „posolit“.
- Pečte 45–60 minut a průběžně hrušky kontrolujte (měly by být jakoby vysušené, hnědé, ale ne spálené). Dospělý vám pomůže plátky po 30 minutách obrátit.
- Nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné nádobě.
Dobrou chuť!
_tip_