Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Heřmánkové čajové latte

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Po návratu z mrazivé procházky vždycky toužím po nějakém horkém nápoji. Máte to taky tak? Nejčastěji mám chuť na nějaký čaj s plnou kořeněnou chutí a medem, horkou čokoládu, kakao, anebo můj nejnovější objev – heřmánkové chai latté. To musíte vyzkoušet!

Budete potřebovat (na 1 větší hrnek):

  • lžíci sušeného heřmánku (pokud nemáte, můžete použít i koupený pytlík heřmánkového čaje) nebo matcha čaje
  • hrnek mandlového nebo ovesného mléka (ty mám nejradši, ale můžete použít kterékoli vaše nejoblíbenější)
  • čtvrt lžičky mleté skořice
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • špetku mletého hřebíčku
  • lžičku medu nebo javorového sirupu na doslazení
  • rendlík
  • sítko

Postup

  1. Vhoďte heřmánek do rendlíku a zalijte ho mlékem.
  2. Na středním plameni přiveďte k varu (s plotnou vždy pomáhá dospělý), pak odstavte, přikryjte pokličkou a nechte louhovat asi 10 minut.
  3. Přidejte koření a med a dobře zamíchejte.
  4. Přeceďte přes sítko do hrnku. Před podáváním můžete ještě jemně posypat mletou skořicí.

Mmm, to je vůně! Na zdraví!

Vaše veverka Laskonka kuchařka